Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

VIDEO. S-a aprins Făgetul. 15 hectare de litieră arse la Sfântul Ion

S-a aprins Făgetul. 15 hectare de litieră arse la Sfântul Ion.

“Trei autospeciale de stins incendii cu 17 pompieri au fost dislocate, în jurul orei 17.20, pentru a stinge flăcările care au cuprins 15 ha de litieră (vegetație uscată și căzături) dintr-o zonă împădurită, din apropierea drumului Sfântul Ioan, din municipiul Cluj-Napoca.

Vântul intens și vegetația uscată abundentă, rămasă din anii precedenți, a favorizat propagarea extrem de rapidă a focului în litiera pădurii, fiiind necesare desfășurarea în forță a operațiunilor de intervenție pentru limitarea și lichidarea focarelor incendiului.

Un real ajutor au fost cca opt cetățeni, care au sprijinit și s-au coordonat, încă de la început, cu echipele de pompieri care au acționat la fața locului.

După cca două ore de acțiuni intense s-a reușit lichidarea tuturor focarelor incendiului, o echipă de pompieri ramând pentru a supraveghea zona, astfel încât să nu permită reaprinderea focarelor mocnite.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare se pare că cel mai probabil incendiul a pornit de la o țigară aprinsă aruncată neglijent”, informează ISu Cluj.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Clujul primește încă 300 de kituri de testare a coronavirusului

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a mai primit azi încă 300 de kituri de testare a coronavirusului care se adaugă...

Închide