Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

A scăzut numărul clujenilor amendați pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare

A scăzut numărul clujenilor amendați pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare. La data de 13 aprilie a.c., 623 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat integrat pe raza județului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

🔴 Au fost efectuate acțiuni în trafic, controale la locațiile de carantinare/izolare, verificări în scopul respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate, precum și acțiuni de menținere a ordinii publice.

🔴 A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 447 de persoane din județul Cluj, iar 93 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate. De asemenea, au fost verificate 173 de locații de carantinare/izolare asigurate cu măsuri de ordine publică.

🔴 În ultimele 24 de ore au fost constatate 185 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de peste 446.786 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

🔴 În domeniul situațiilor de urgență 132 de salvatori din cadrul ISU și SAJ au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

🔴 Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a nouă cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

🔴 186 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 409 persoane în carantină, 760 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 120 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

🔴 Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză!

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

A scăzut numărul clujenilor amendați pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UBB prelungește măsura suspendării cursurilor față în față
Desene animate terapeutice, puse la dispoziție gratuit de UBB în perioada pandemiei

Desene animate terapeutice, puse la dispoziție gratuit de UBB în perioada pandemiei. Pentru a veni în sprijinul copiilor și al...

Închide