Ultima actualizare: Wednesday at 11:08
Locale

Au fost reluate lucrarile de modernizare pe drumul judetean Iclod – Alunis – Corneni

Consiliul Judeţean Cluj a reluat lucrările de reabilitare și modernizare pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Scopul reabilitării și modernizării acestui drum judeţean este de a asigura, tuturor celor care tranzitează zona, un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul naţional 1C, prin localitatea Iclod, şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla – Dej”.

În această fază a proiectului este vizat sectorul de drum Iclod – Aluniş, în lungime de 10,3 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 10+300. Lucrările au fost reluate prin executarea de șanțuri, casete, burdușiri și alte lucrări ce vizează fundația căii de rulare. Anterior, au fost executate lucrări constând în decolmatarea și betonarea coronamentelor la podețe, montarea podețelor, executarea de șanțuri și așternerea stratului de piatră pe sectoare.

Având drept scop reabilitarea căii de rulare în profunzimea drumului, începând de la fundaţie și terminând cu aşternerea a două straturi de asfalt – binder și strat de uzură, investiția prevede și realizarea de acostamente, marcaje şi semnalizare rutieră.

Reamintim în acest context faptul că, în cadrul aceluiași proiect de investiții, sectorul de drum Aluniş – Corneni, în lungime de 2,7 kilometri, de la kilometrul 10+300 până la kilometrul 13+000, a fost asfaltat integral.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Au fost reluate lucrarile de modernizare pe drumul judetean Iclod – Alunis – Corneni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Alte 401 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus
România a trecut de 9000 de cazuri de coronavirus. Vezi situația pe fiecare județ

România a trecut de 9000 de cazuri de coronavirus. Vezi situația pe fiecare județ. Până astăzi, 21 aprilie, pe teritoriul...

Închide