Ultima actualizare: 13.11.2024
Locale

Deputatul Ungureanu îi scrie Mitropolitului Andrei cum să pregătească voluntarii ce duc Lumină

Deputatul Ungureanu îi scrie Mitropolitului Andrei cum să pregătească voluntarii ce duc Lumină. Deputatul USR, Emanuel Ungureanu a transmis astăzi conducerii regionale a Bisericii Ortodoxe Române procedura construită de medicul Paul Panaitescu de protejare a voluntarilor și creștinilor care oferă respectiv primesc paștile.

Procedura recomandată pentru livrări “Vă ajutăm din Cluj!”

Siguranța Voluntarului

1. Selecția voluntarilor se va face în funcție de starea lor de sănătate – nu se vor accepta pacienții cu patologii cronice. Vor trebui să dea declarație pe propria răspundere că sunt clinic sănătoși.
2. Selecția voluntarilor se va face în funcție de situația locativă – nu se acceptă voluntari care sunt colocatari cu persoane din categorie de risc mare (personalul din spitale); precauții ridicate pentru voluntarii care sunt colocatari cu persoane care continuă să meargă la muncă.
3. Voluntarul va primi un număr de identificare care va rămâne legat de livrările pe care acesta le face în registrele noastre.
4. Voluntarului i se va interzice rolul de curier sau de responsabil depozit pentru o perioada de 14 zile dacă prezintă simptomatologie acută respiratorie sau flu-like precum: tuse, rinoree, strănut, disfagie, dureri musculare, frison, febră.
5. Voluntarul va primi un stoc de măști chirurgicale, ochelari de protectie și dezinfectant care vor fi folosite pentru a putea livra. În absența acestor măsuri de siguranță voluntarul nu va avea dreptul sa livreze.
6. Voluntarul va semna o declarație pe proprie răspundere prin care își asumă riscurile pe care aceasta procedură le presupune.
7. Voluntarul își va dezinfecta mainile înainte și după fiecare manipulare de materiale sau suprafețe cu potențial de transmitere. Procesul implică și dezinfectarea recipientului cu dezinfectant!
8. Voluntarul va beneficia de instruire prin materiale video și scrise pentru igiena mâinilor, executarea în siguranță a procedurilor și utilizarea echipamentelor de protectie.
9. Informarea Voluntarului de condițiile care îi permit să fie voluntar și riscurile la care se expune, conform anexei nr. 1

Siguranța Beneficiarului

1. Beneficiarul nu va avea contact direct cu voluntarul.
2. Procesul va fi securizat printr-o parolă unică atribuită de responsabilul call-center, care va fi confirmată de beneficiar atunci când curierul anunță iminența livrării.
3. Este favorizată plata prin intermediul internetului (ordin de plata, BTPay, Revolut).
4. În absența posibilității plății on-line, plata cu bani cash se va efectua cu ajutorul unui recipient (pungă ziplock) în care banii vor fi plasați de către beneficiar. După ce beneficiarul închide ușa, livratorul va ridica recipientul care va fi depozitat și transportat la centru, unde va fi dezinfectat.
5. Call-centerul va reaminti beneficiarilor ca după fiecare contact cu bancnote, aceștia trebuie sa se spele pe mâini cel puțin 20 de secunde.
6. Vom recomanda beneficiarilor să proceseze pachetul primit conform anexei nr.2.

Siguranța Procesului

1. Achizitie produse de la depozitele retailerilor colaboratori
2. Împachetarea produselor se va face la depozite în 2 straturi (1 cutie și 1 plasa/sac) de către responsabilul de depozit.
a. Pentru preluare se va dezinfecta și își va pune echipamentul – ochelari și masca chirurgicala.
b. Primește o informare de la call-center cu numărul de pachete și componența acestora și pregătește numărul de tichete necesare – va scrie adresa pe fiecare tichet.
c. Responsabilul de depozit preia produsele împachetate în bulk de la depozitul colaboratorilor, pentru cererile înregistrate în ziua anterioară de către call-center.
d. Pachetul va fi împachetat în 2 straturi. Stratul intern poate fi o plasă (în care caz, ea este înnodata) sau o cutie. Va atașa tichetele pachetelor corespunzătoare și va confirma finalizarea procesului de împachetare cu call-center-ul. Va pune în pachete restul pentru livrările în care este cazul.
e. Pachetele se vor face unul cate unul, voluntarul se va dezinfecta între fiecare pachet și va dezinfecta orice instrumente folosit pentru impachetare (rola scotch, foarfecă, etc.)
f. Pachetele vor fi mutate în zona tampon*
g. Curierul și responsabilul de depozit trebuie să evite contactul direct.*

3. Livrare
a. Curierul trebuie să folosească mască și ochelari de protecție. Echiparea se face înainte de ridicarea pachetului. Ideal, curierul va ridica toate pachetele pe care le are de livrat dacă face acest proces folosind o mașină în care să poată depozita pachetele în timp ce el e în procesul de livrare al altui pachet. Nu poate lua pachete destinate altor beneficiari la locul de contact cu beneficiarul!
b. După fiecare contact cu o suprafață presupusă infectată (pachetul, banii, ușa), voluntarul se va dezinfecta.
c. Curierul ridică pachetul de la cort, evitând contactul direct cu responsabilul de depozit.*
d. Curierul va anunța beneficiarul că urmează să facă livrarea și va confirma cu acesta parola unică.
e. Pachetul va fi lăsat la ușa beneficiarului, cu grijă pentru a nu atinge ușa acestuia. Nu se vor atinge balustrade sau alte obiecte aflate pe traseul de livrare.
f. Curierul anunță finalizarea livrării doar când este la minim 5 metri distanță de ușa beneficiarului.
g. Beneficiarul ridică pachetul. În casă, beneficiarul îndepărtează plasa și o aruncă la propriul gunoi. Apoi se spală bine bine pe maini, dacă e posibil cu dezinfectant. Cutia în care sunt produsele trebuie și ea aruncată la gunoi.
h. În cazul în care plata se face prin bani cash, curierul va lăsa lângă pachet o punga ziploc. În acesta, după ce introduce pachetul în casa, beneficiarul va pune banii. După ce beneficiarul închide ușa, livratorul va ridica recipientul care va fi depozitat și transportat la centru, unde va fi dezinfectat.
i. În cazul în care este necesar să se dea rest, banii vor fi pregatiti într-o pungă de la depozit și va fi livrat odată cu pachetul.

* aceste reguli se suprascriu în cazul în care același voluntar îndeplinește rolul de curier cat și de responsabil de depozit, cu mențiunea că în acest caz, voluntarul nu poate intra în depozit de mai multe ori în aceeași zi.

Deputatul Ungureanu îi scrie Mitropolitului Andrei cum să pregătească voluntarii ce duc Lumină.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Teatrul Puck lansează „AudioPuck – Poveștile copilăriei”, în colaborare cu Ministerul Educației

Pentru ca poveștile să ajungă la cât mai mulți copii, artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca vor lansa în...

Închide