Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO. ABA Someș-Tisa continuă lucrările de întreținere a râurilor din județ

FOTO. ABA Someș-Tisa continuă lucrările de întreținere a râurilor din județ. În această perioadă, angajații noștri din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj desfășoară o serie de lucrări pentru întreținerea cursurilor de apă şi a lucrărilor din administrare, cuprinse în programul anual de gospodărire a apelor, respectând măsurile preventive dispuse pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

În momentul actual, echipele din teren execută lucrări de întreținere a mecanismelor hidromecanice la subtraversările de pe râul Someșul Mic la Cluj-Napoca și Apahida. În aceste zone, cât și pe văile Murători și Becaș, angajații noștri lucrează și la îndepărtarea vegetației și la vopsirea bornelor. Totodată, executăm reprofilarea albiei pârâului Beliș, pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din iarnă, cât și decolmatarea Văii Imbuz din localitatea Pălatca.

Până la această dată, au mai fost executate lucrări pentru asigurarea secțiunii de scurgere pe râul Nadăș în localitatea Suceagu, pe Valea Fizeșului la Gherla și au fost înlocuite balustradele vandalizate pe râul Someșul Mic în municipiul Cluj-Napoca.

În acest an, mai sunt programate lucrări de întreținere, decolmatări și de îndepărtare a vegetației, pe râul Someșul Mic în localitățile Gherla, Salatiu, Bunești, Livada și Bonțida, pe râul Someș la Dej, Vad, Cetan și Nima, pe valea Feneș în localitatea Florești, pe Valea Căpuș în localitățile Gilău și Căpușu Mare, pe Valea Borșa și pe afluenți în comuna Vultureni, pe văile Ocna, Olpret și Salca în municipiul Dej, pe pârăul Popești în localitatea Baciu, pe Someșul Rece și pe Valea Chinteni.

Totodată, vom executa apărări de mal vegetative pe Valea Cubleș în localitatea Cubleș, pe Valea Caldă la Apahida și apărare de mal cu prism de anrocamente pe râul Beliș.

Odată cu executarea acestor lucrări, ne implicăm și în igienizarea cursurilor de apă, deși instituția noastră nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor, această obligație revenindu-le autorităților publice locale. Înțelegem, însă, că este nevoie să venim în sprijinul primăriilor și dorim să reamintim cetățenilor că este necesară mobilizarea fiecăruia dintre noi pentru acest demers important.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

FOTO. ABA Someș-Tisa continuă lucrările de întreținere a râurilor din județ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Consiliul Județean Cluj a finalizat asfaltarea tronsonului Buru – limită cu județul Alba

În cadrul lucrărilor de întreținere desfășurate pe drumul județean 107M Băișoara – Iara – Surduc – Buru (DN 75) –...

Închide