Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu SPEAKINGS, lansează primul program integrat de public speaking pentru elevii și studenții din România, menit să le dezvolte abilitățile de comunicare în public, de organizare și structurare a informației.
În cadrul acestui parteneriat va fi disponibilă o platformă online dedicată elevilor de liceu care se pregătesc pentru probele orale ale examenului național de Bacalaureat. Liceenii vor avea astfel posibilitatea să se înscrie și să participe la cursuri online de public speaking pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare orală.
De asemenea, vor exista și cursuri specifice de time management, public speaking, personal branding pentru studenți, în vederea unei mai bune pregătiri în susținerea interviurilor de angajare. Proiectul va aduce în fața tinerilor invitați din mediul de business care să le ofere perspective conectate la realitatea din mediul corporatist.
Totodată, săptămânal, pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării și pe pagina de Facebook a MEC va fi postată „Pastila de Public Speaking”, realizată de Andrei Dunuță, trainer și fondator SPEAKINGS. Aceste materiale sunt destinate elevilor și studenților care doresc să-și perfecționeze vorbitul în public, urmând a fi învățați cum să scape de trac de scenă sau cum pot capta mai ușor atenția publicului în momentul în care susțin un discurs.
Parteneriatul presupune și realizarea programului online SPEAKIDS Online Show. Mai exact, în fiecare sâmbătă, de la ora 12.30, pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și Cercetării și pe cea a SPEAKINGS, va fi transmis live SPEAKIDS Online Show – un program interactiv online pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani, structurat în jurul a trei concepte importante în dezvoltarea unui adult responsabil, cu stima de sine și autonom: #Educație, #Inspirație și #Umor. Formatul programului constă în mai multe rubrici realizate de trei moderatori: Andrei Dunuță, trainer de public speaking, Liana Pătulea, psiholog și Alexandra Timofte, actor.
Trainerii SPEAKINDS îi vor învăța pe elevi diverse tehnici și strategii pentru o mai bună comunicare în fața publicului, iar săptămânal vor exista activități educaționale și jocuri specifice pentru a-i determina pe copii să pună în practică informațiile primite pe grupul de facebook special creat Speakids. Formatul programului online de public speaking presupune și momente de interacțiune cu publicul, dar și cu invitați speciali din domenii precum artă sau educație financiară.
,,Una dintre cele mai mari provocări pe care oamenii o au atunci când vorbesc în public este tracul. Tocmai de aceea, elevii și studenții noștri trebuie să își dezvolte astfel de abilități. Este firesc să avem emoții atunci când vorbim în fața unei comisii de examen sau în fața unui public numeros, însă toate aceste temeri pot fi depășite prin exercițiu. Împreună vom exersa și îi vom ajuta pe elevi și studenți să depășească barierele vorbitului în public”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.
,,Misiunea SPEAKINGS este aceea de a susține educația și de a dezvolta România prin public speaking. Educație respirăm în fiecare zi, iar tinerii sunt un public special pentru echipa noastră. Anul acesta avem în plan mai multe proiecte dedicate lor, de la copii la studenți, iar parteneriatul cu Ministerul Educației și Cercetării este un pas important pentru a pune bazele unei mișcări naționale de învățare dedicate lor. Cu atât mai mult în această perioadă dificilă, ne dorim să susținem tinerii și să le aducem educația acasă, folosind toate instrumentele online pe care le avem”, a declarat Andrei Dunuță, fondatorul SPEAKINGS.
Ziua de 1 mai va fi marcată printr-o ediție specială Teleșcoala, realizată de Andrei Dunuță.
***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.