Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

O femeie din Suceava s-a ales cu dosar penal pe aeroportul din Cluj. A făcut manevre să poată merge în Germania

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca anunță că a întocmit dosar penal unei femei ce vroia să meargă în Germania. Aceasta era din Suceava, zonă în carantină pe care nu o putea părăsi. Pentru a ieși din localitate, femeia și-a schimbat reședința în urmă cu câteva zile. Pe aeroportul clujean femeia a fost identificată și s-a deschis dosar penal pe numele acesteia.

În data de 16.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 2227/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16.04.2020 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că la data de 16.04.2020, în jurul orei 16:30, în urma controlului efectuat de jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, în parcarea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a fost depistată o persoană de sex feminin, cu domiciliul în mun. Suceava, jud. Suceava, zonă declarată în carantină conform art. 1 din Ordonanţa Militară nr.6/30.03.2020 întrucât este o zonă cu focar de infecţie de COVID-19, care intenţiona să călătorească în Germania, fără avize epidemiologice, motiv pentru care organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu.

În continuare, prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 16.04.2020, ora 16:45 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., iar în urma cercetărilor efectuate până în prezent a rezultat că suspecta şi-a stabilit în urmă cu două zile reşedinţa într-o altă comună din judeţul Suceava, care nu este declarată în carantină.

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi principiul prezumţiei de nevinovăţie.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
coronavirus
O femeie din Sălaj a murit de coronavirus la Cluj

Încă opt oameni au murit de coronavirus în România, bilanțul a ajuns la 400, potrivit informărilor oficiale. Printre persoanele decedate,...

Închide