Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Sala Polivalentă se transformă în SPITAL. Încep lucrările de dotare cu paturi

Sala Polivalentă se transformă în SPITAL. Încep lucrările de dotare cu paturi. Autoritățile au aprobat transformarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, cu 350 de paturi, în cadrul unui proiect comun cu Auchan Retail România. Oamenii de business sunt invitați să se implice în dotarea acestuia.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, clădirea emblematică dedicată sportului și evenimentelor artistice, va deveni în următoarea perioadă un centru de spitalizare cu 350 de paturi pentru pacienții infectați cu Covid-19 ce prezintă forme ușoare și medii. Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești. În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și viitorii parteneri implicați în acest proiect.

Ulterior echipării, clădirea va fi preluată de către autoritățile medicale desemnate de autoritățile publice competente și va fi operată de către personal medical specializat.

„În situația actuală, este normal să se aibă în vedere toate scenariile, iar un astfel de proiect demonstrează preocupare și solidaritate. Apreciem inițiativa și felicităm Auchan pentru alegerea de a contribui, alături de comunitatea clujeană și autorități, la efortul comun pentru combaterea epidemiei de Covid19”, a declarat Mircea Abrudean, Prefect al județului Cluj.

„Este important să știe clujenii că autoritățile, în parteneriat cu mediul de afaceri și societatea civilă, au situația sub control și se pregătesc pentru toate scenariile, inclusiv pentru scenarii la care sperăm să nu ajungem. Mulțumesc, Auchan. Demonstrați că sunteți alături de clujeni și la bine și la greu.”, a declarat Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca.

„Am spus că ne dorim să extindem proiectul și în alte orașe, pe cât posibil, iar primele care au răspuns pozitiv și extrem de rapid propunerii noastre au fost autoritățile din Cluj, cărora aș vrea sa le transmit cea mai înaltă apreciere. Deja am început să lucrăm, locația a fost decisă, Sala Polivalentă, planul a fost finalizat și suntem cu toții mobilizați. Experiența demarării proiectului pilot în București ne este de mare folos în ceea ce privește organizarea, funcționarea și lucrul cu autoritățile, dar și în cooptarea de parteneri, cărora le mulțumesc că au înțeles momentul și nevoia. Lansez o nouă invitație către firme și oamenii de afaceri să se alăture proiectului nostru, care urmărește să facă bine sistemului medical prin reducerea presiunii la care pot fi supuse spitalele”, a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România, inițiator al proiectului național.

Reamintim că pe data de 02.04.2020, Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 m2 in Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, Ministerului Sănătății.

Companiile care doresc să se implice prin furnizarea de materiale, servicii sau bani sunt rugate să sune la numărul de telefon 0374 45 46 41, de luni până vineri între orele 9-18, sau să scrie pe email la adresa: sustin@auchan.ro cu mențiunea “pentru proiectul Cluj”. Partener în acest proiect este Asociația “Zi de bine”, care va facilita întregul demers.

Sala Polivalentă se transformă în SPITAL. Încep lucrările de dotare cu paturi

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Un comentariu

  1. Iszy Răspunde

    Eu cred ca a innebunit lupul! A facut cineva vre-o evaluare ( gresita ) cite paturi de spital sunt goale la ora asta in Cluj? Vecina mea asistenta la unul din spitale este in somaj tehnic acasa de 3 saptamini. Ce nevoie avem de aceasta fluturare de forte? Sau vin intr-adevar niste vremuri de care pina si informatorilor le este frica? ‘ Domnii ‘ care n-au ce face cu banii,sau vor sa-si mai pieptene profiturile le-as recomanda gestul Austriei unde se impart masti si manusi la intrare in supermarketuri. Pentru ceilalti Domni care vor sa bage pina la cot mina in bugetul statului le reamintesc ca orice leu luat de acolo se va restringe asupra economiei nationale, asupra economisirilor cetatenilor prin inflatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Kaufland România anunță programul magazinelor de Paște

Kaufland România anunță programul magazinelor de Paște. Cu ocazia sărbătorilor de Paște, Kaufland România anunță programul de funcționare al magazinelor...

Închide