Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

Boc, chemat la raport pentru poluare. Ministrul Mediului vrea un plan de măsuri pentru Cluj

Boc, chemat la raport pentru poluare. Ministrul Mediului vrea un plan de măsuri pentru Cluj.

Primarul Emil Boc, alături de primarii câtorva oraşe, sunt chemaţi la Ministerul Mediului, din cauza poluării oraşelor lor.

Printre cele mai poluate oraşe

Primarii municipiilor Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara sunt invitaţi luni să discute cu ministrul Mediului, Costel Alexe, planurile şi calendarul de măsuri pe care le vor lua pentru a limita emisiile de dioxid de azot (NO2). Solicitarea ministrului bine după ce Comisia Europeană a demarat procedura de infringement împotriva României din cauza depăşirilor constante ale concentraţiilor de NO2 în aceste oraşe.

“Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MAP) a luat act de decizia Comisiei Europene, de a demara procedura de infringement împotriva ţării noastre, pentru depăşirile constante ale concentraţiilor de dioxid de azot (NO2) în aglomerările urbane Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Executivul European solicită ţării noastre să transmită măsurile pe care autorităţile locale care administrează cele cinci aglomerări le vor lua pentru a limita emisiile de NO2 şi, totodată, calendarul asumat de primării, în acest sens”, informează ministerul.

Clujul, aşa nu!

Comisia Europeană a decis astăzi să trimită României o scrisoare de punere în întârziere prin care-i acordă patru luni pentru a lua măsurile necesare pentru rezolvarea deficienţelor cu privire la calitatea aerului, iar printre oraşele cu cele mai mari probleme se numără şi Cluj-Napoca.

“Comisia Europeană cere României să respecte cerinţele Directivei 2008/50/ECon referitoare la calitatea aerului înconjurător, un aer mai curat pentru Europa şi o evaluare fiabilă, şi să informeze opinia publică şi să raporteze în privinţa gravităţii poluării aerului.

În special, România nu a reuşit să respecte limitele maxime admise de dioxid de azot (NO2) în Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, şi nu a luat măsurile adecvate pentru a păstra cât mai scurte posibile perioadele în care s-au înregistrat depăşiri”, arată Comisia Europeană.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

Boc, chemat la raport pentru poluare. Ministrul Mediului vrea un plan de măsuri pentru Cluj:

 

citeşte şi:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. Foc scăpat de sub control. Resturile vegetale au aprins casa

Foc scăpat de sub control. Resturile vegetale au aprins casa. "În jurul orei 17.20 au fost alertate două autospeciale de...

Închide