Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Coronavirusul reduce speranţa de viaţă în România. Cât trăiesc românii

Coronavirusul reduce speranţa de viaţă în România. Cât trăiesc românii.

Speranţa de viaţă a oamenilor a crescut în medie cu 5,5 ani de la începutul acestui secol. De la 66,5 la 72 de ani. Însă acest progres poate fi ameninţat de pandemia de COVID-19. Aceasta este concluzia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

“Oamenii trăiesc mai mult şi sunt mai sănătoşi. Însă din păcate acest progres este prea lent pentru a putea atinge Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă care vor înregistra un regres din cauza COVID-19”, spune directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În ce priveşte speranţa medie de viaţă în lume, Spania ocupă locul trei mondial cu o speranţă de viaţă de 83 de ani (80,3 la bărbaţi şi 85,7 pentru femei). Este în urma Japoniei cu 84,2 de ani, şi a Elveţiei cu 83,3 de ani.

Romania a înregistrat o creştere a speranţei de viaţă de la 71,09 ani în anul 2000 la 75,24 ani în 2016. Speranţa de viaţă în rândul ambelor sexe a crescut în perioada 2000 – 2016 în medie cu 4,5 ani (71,55 la bărbaţi 78,99 la femei).

“Pandemia a reiterat necestitatea urgentă ca toate ţările să investească în sisteme sanitare puternice, fiind cea mai bună apărare împotriva unor epidemii precum cea de COVID-19 şi altor ameninţări cu care omenirea se confruntă în fiecare zi”, a mai spus directorul OMS.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

Coronavirusul reduce speranţa de viaţă în România. Cât trăiesc românii:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
PRO România Cluj critică declarațiile politicienilor liberali pe tema școlii online

PRO România Cluj critică declarațiile politicienilor liberali pe tema școlii online. PRO România Cluj condamnă modul în care politicienii liberali...

Închide