Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

DOSAR PENAL în cazul restaurantului care servea ieri clienți în centrul Clujului

DOSAR PENAL în cazul restaurantului care servea ieri clienți în centrul Clujului. Un restaurant de pe str. Napoca a servit ieri mai mulți clienți, în ciuda faptului că prin Ordonanță Militară funcționarea unităților de acest tip este interzisă pe fondul coronavirusului.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca – Constituire dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor În data de 08.05.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal cu nr. 2485/P/2020, dosar în care se desfășoară urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen., constând în aceea că în data de 07.05.2020, în cadrul unui control efectuat de lucrători de poliţie la un restaurant din centrul municipiului Cluj-Napoca, s-a constatat că, în ciuda măsurilor de închidere a localurilor de alimentaţie publică luate de autorităţi în vederea prevenirii şi combaterii răspândirii pandemiei de Covid19, restaurantul era deschis publicului, în interior aflându-se doi clienți care consumau băuturi alcoolice. Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului pentru a se constata dacă există sau ne temeiuri de trimitere în judecată, demers judiciar desfăşurat cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.

 

Știrea inițială

Restaurant deschis în centrul Clujului, în plină pandemie. Un restaurant de pe str. Napoca a servit astăzi mai mulți clienți, în ciuda faptului că prin Ordonanță Militară funcționarea unităților de acest tip este interzisă pe fondul coronavirusului.

“Polițiștii din cadrul Politiei municipiului Cluj-Napoca, Secția 1 au surprins in flagrant angajatii unui local de alimentație publica situat pe strada Napoca din municipiul Cluj -Napoca in timp ce serveau mai multi clienți aflati in interiorul localului, contrar prevederilor legale. In cauza a fost întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevăzută si pedepsită de Codul penal”, a transmis IPJ Cluj.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

DOSAR PENAL în cazul restaurantului care servea ieri clienți în centrul Clujului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Jucu a fost atestat ca stațiune turistică de interes local

Jucu a fost atestat ca stațiune turistică de interes local. Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de...

Închide