Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

O nouă conducere pentru filiala județeană Cluj a partidului PLUS

Consiliul Național al Partidului PLUS, condus de Dacian Cioloș, a validat astăzi noua conducere a formațiunii politice din județul Cluj. Noul președinte interimar, până la organizarea Convenției Județene, este Mircea Dănuț Popescu (49 de ani), antreprenor în domeniul serviciilor financiare, soluțiilor de îmbunătățire a performanței și tehnologiilor digitale. „Am acceptat provocarea acestui interimat pentru că sunt convins că PLUS are membri de valoare care doresc să participe activ la elaborarea și implementarea de politici publice moderne, centrate pe cetățeni. Îmi propun ca, împreună cu ceilalți colegi, să creăm cadrul și mecanismele adecvate pentru a descătușa acest imens potențial uman. În afară de organizarea alegerilor pentru noul Birou al Filialei Județene vom încerca să creștem încrederea membrilor și a cetățenilor în partid prin acțiuni concrete de promovare a programelor și politicilor PLUS ”, a declarat Mircea Popescu.

PLUS este un partid a cărui conducere este aleasă în mod democratic, de către membri, în aceeași măsură se poate și solicita schimbarea sa prin câteva mecanisme pe care Statutul nostru le pune la dispoziție. Unul dintre aceste mecanisme este moțiunea de neîncredere la care membri PLUS Cluj au apelat pentru a provoca o schimbare înspre mai bine. PLUS consideră că România va putea fi schimbată doar atunci câ nd vom avea cetățeni activi, iar această ideologie o practicăm și în interiorul partidului. Împreună cu colegii mei coordonatori regionali Nord-Vest , a numit o conducere interimară “tehnocrata” , formată din membri competenți, cu probitate profesională, care ne vor reprezenta în Cluj până la alegerea unei noi conduceri , a explicat Adina Bufnea, coordonator Nord-Vest PLUS.

Pe durata unei luni, cât va dura perioada de interimat, Mircea Popescu va fi ajutat de un birou format din Alexandrina Nan (fost judecător) – secretar generalCamelia Sălcudean (specialist control operational&audit); Daniel Tomoiagă (specialist online marketing) – comunicare, Dan Dehenes (director regional logistică retail) – fundraising, Cristian Farcaș (fondator ONG) campanii/celula de criză COVID; Mădălina Naghiu (specialist HR) – recrutare; Iulia Gîvan – project managerSebastian Baciu (antreprenor) – politici publice .

O moțiune de neîncredere împotriva președintelui și Biroului județean a fost votată săptămâna trecută la Cluj de către membrii PLUS Cluj, care au optat pentru schimbarea conducerii locale.

Noi, cei din PLUS, credem că primul lucru pe care trebuie să-l afirmăm cu claritate este viziunea despre România de mâine. Măsurile practice sunt importante și utile doar dacă sunt trepte către un viitor pe care ni-l dorim și pe care îl putem descrie împreună, altminteri vor rămâne doar pași rătăciți pe drumul spre nicăieri. Trebuie mai întâi să descriem România pe care ne-o dorim, patria din care nu vom mai vrea să plecăm, țara de care ne simțim cu adevărat legați sufletește. Abia apoi vom putea gândi împreună măsurile care ne vor duce acolo. Pentru că e inutil să-ți numeri pașii dacă nu știi încotro te îndrepți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Horia Nasra: Adrian Oros și Daniel Buda, două calamități pentru agricultură în județul Cluj!

Horia Nasra: Adrian Oros și Daniel Buda, două calamități pentru agricultură în județul Cluj! În iunie 2018, după 15 ani,...

Închide