Ultima actualizare: 22.9.2022
Locale

Azi începe etapa specială la Evaluarea Națională. 3 elevi clujeni sunt înscriși

La etapa specială a examenului de Evaluare Națională 2020, în județul Cluj, s-au înscris 3 absolvenți ai clasei a VIII-a, conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Județan Cluj și Ministerul Educației și Cercetării.

Examenul începe astăzi, 29 iunie 2020, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 30 iunie 2020, se desfășoară proba la Matematică, iar miercuri, 1 iulie 2020, va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura într-un singur centru de examen, la nivelul județului Cluj.

Primele rezultate se vor afișa joi, 2 iulie 2020, până la ora 12:00, în centrul de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie 2020, în intervalul orar 14:00-20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Candidații fiind minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie 2020.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Ministerul Educației și Cercetării, precum și Inspectoratul Școlar Județean Cluj pun la dispoziția celor interesați liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale, etapa specială, disponibile în perioada în perioada 29 iunie – 2 iulie 2020, între orele 8:00-16:00, iar vineri, 3 iulie 2020, între orele 8:00 -14:00.

TEL VERDE M.E.C. – 0 800 801 100; TEL VERDE I.Ș.J. CLUJ – 0 800 816 26.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Azi începe etapa specială la Evaluarea Națională. 3 elevi clujeni sunt înscriși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Medicul Virgil Musta, despre când și cum va fi lovită România de valul 2 de COVID-19

Medicul Virgil Musta din Timișoara a declarat că cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus (COVID-19) pare că a început „să...

Închide