Ultima actualizare: ieri, 11:08
Locale

Doar jumătate din elevii clujeni s-au prezentat ieri la cursuri

Doar jumătate din elevii clujeni s-au prezentat ieri la cursuri.

În perioada 2-12 iunie 2020 elevii clujeni revin în băncile unităților de învățământ și beneficiază de activități de pregătire suplimentară, la toate discipinele la care se susțin probe scrise în cadrul examenelor naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Încă din prima zi a pregătirilor organizate în școli, elevii claselor a VIII-a și a XII-a, din județul Cluj, au ales să participe direct la aceste activități, numărul acestora fiind de 3.065 de elevi de clasa a VIII-a ( 54%) și 2.066 de elevi din clasele a XII-a ( 49%), din totalul populației școlare a acestei generații de absolvenți.

Conducerile unităţilor de învăţământ preuniversitar din județul Cluj, cu sprijinul direct al autorităților publice locale, al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Cluj și sub directa coordonare a Instituției Prefectului Județului Cluj au desfășurat ample activități de pregătire a infrastructurii educaționale, astfel încât, în perioada 2-12 iunie 2020, cursurile de pregătire şi consiliere a elevilor pentru susținerea examenelor naţionale să se desfășoare în condiții optime și de maximă siguranță, în toate unitățile școlare clujene, cu respectarea strictă a normelor igienico-sanitare, derivate din legislația medicală și școlară, în vigoare.

Cu prioritate, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj s-a realizat dezinfecţia și dezinsecția spațiilor de învățământ, s-au asigurat condiţiile pentru păstrarea unei distanţe de minimum doi metri între elevi, cadre didactice și întreg personalul din unitate şi au fost stabilite cu responsabilitate circuitele externe și interne din incinta unităților de învățământ, prin marcaje grafice care să indice vizual traseele și culoarele de acces înspre și dinspre sălile de clasă.

Accesul în unităţile de învăţământ se realizează, în continuare, după efectuarea triajului epidemiologic, măsurarea temperaturii de către personalul medical și dezinfectarea specifică la intrarea în incinta unității școlare (covoraşe dezinfectante, dispensere cu dezinfectant pentru mâini).

Toate activitățile planificate în această perioadă în școli se desfășoară în baza unui orar special, elaborat la nivelul fiecărei unități de învățământ (două ore pentru elevii claselor a VIII-a și câte trei ore pentru elevii claselor a XII-a, la care se adaugă o oră în plus pentru limba maternă).

Elevii care nu optează pentru a participa direct la activităţile organizate în unitățile de educație clujene beneficiază, în continuare, de sesiuni online de pregătire a examenelor naționale.

 

Doar jumătate din elevii clujeni s-au prezentat ieri la cursuri.

 

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Floreștenii de pe strada Eroilor vor avea stație de METROU. Vezi pe unde va fi traseul!

Primarul Floreștiului, Horia Șulea, a anunțat că a avut o discuție cu cei care vor construi metroul din zona metropolitană...

Închide