Ultima actualizare: 22.7.2022
Locale

Încă patru povești citite de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca

Încă patru povești citite de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca se adaugă din această săptămână colecției #AudioPuck.

Marți, 9 iunie, au fost lansate două înregistrări în această serie. Una dintre acestea e „Motanul Încălțat” de Charles Perrault, în lectura actorului Robert Trifan:

http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/06/motanul-incaltat-robert-trifan-.mp3?fbclid=IwAR2bwKFcUkkM01cC9mKeXmK_0CC3FzpNQMlSlDHV8lUBnZ6DOhaNJNhCeh0

Cealaltă poveste, în limba maghiară, disponibilă din aceeași zi pe site-ul instituției clujene este „Az élet hatalma”/ „Puterea vieții”, în lectura actriței Patka Ildikó:

http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/06/12.-Az-%C3%A9let-hatalma-afrikai-m.-felolvas-Patka-Ildik%C3%B3.wav?fbclid=IwAR3HSzsmLAsuRJ8TLkvnYfU4GNf7Kzie5028bG2uMNchIymEbX9_9S6xbL8

De asemenea, de vineri, 12 iunie, vor putea fi ascultate încă două povești. Este vorba de „Cele douăsprezece fete de împărat și palatul fermecat”, de Petre Ispirescu, în lectura Andreei Bolovan, precum și de „Mátyás király felesége”/ „Nevasta lui Matia Corvin”, în lectura lui Kötő Áron.

Ilustrația muzicală a poveștilor citite în limba română este realizată de Attila Nagy, iar la cele în limba română de Cebrát Szilárd.

AudioPuck este un proiect conceput recent, în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Încă patru povești citite de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Prins în trafic prin Florești, cu o alcoolemie uriașă la bord. A fost arestat

Prins în trafic prin Florești, cu o alcoolemie uriașă la bord. A fost arestat. La data de 9 iunie a.c.,...

Închide