Ultima actualizare: 8.2.2024
Sănătate

Ce spune prefectul județului Cluj despre închiderea restaurantelor în Cluj-Napoca

Tot mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate in municipiul Cluj-Napoca in ultimele zile, ajungând la pragul de incidență 1,5 la 1000 de locuitori, prag de la care se presupune impunerea a noi restricții. Potrivit ultimelor statistici numărul de infectați ajunge la 98 in ultimele 24 de ore, iar incidența 1.43,  fiind la un pas de impunerea a noi restricții  mai drastice decât cele in vigoare la momentul actual.

In condițiile in care pragul de incidența depășește 1.5 la 1000 de locuitori, autoritățile vor fi nevoite sa adopte noi măsuri pentru prevenirea infectarii cu virusul SARS-COV2, inclusiv închiderea restaurantelor si al  salilor de evenimente, cinematografelor, sălilor de spectacol, sălilor de jocuri de noroc.

Prefectul județului Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj a declarat „Daca depășim rata incidentei de 1,5 la mie luam in calcul toate măsurile necesare. Când va fi cazul vom comunica măsurile, așa cum am făcut de fiecare dată” In cazul in care se vor lua noi masuri in municipiul Cluj-Napoca, vor putea fi asemănătoare cu cele din Dej si Gherla: restaurantele, cafenelele, barurile și operatorii de jocuri de noroc nu își mai pot desfășura activitatea în interior.

Pe de altă parte in capitală s-au instaurat deja noi restricții:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București.

Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Activitatea sălilor de spectacole, concerte și alte asemenea este interzisă. Când rata va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități.

Prezența persoanelor în jurul școlilor – s-a constatat că nu prea poartă lumea mască – s-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani și adulți în intervalul 7:45 – 21:15. Revine obligația Primăriei Generale și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – cum cred ce cuviință, chiar și cu o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt 100 de metri față de școală.

În momentul în care rata de incidență scade sub 1,5 la mie, comunicată săptămânal, Comitetul pentru Situații de Urgență se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților.

Aceeași soarta o va avea si municipiul Cluj-Napoca ca si restul orașelor in care s-au impus noi restricții?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
98 de persoane confirmate cu Sars-Cov2 in ultimele 24 de ore in județul Cluj

Situația epidemiologică în județul Cluj anunțată miercuri, 7 octombrie, se prezintă astfel pentru ultimele 24 de ore. Conform autorităților, 98...

Închide