Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

USAMV Cluj Napoca lansează proiectul “Agro Intergeneration” în parteneriat cu Banca Transilvania

Ce este ,,Agro Internation” ?

Prin intermediul proiectului “Agro Intergeneration”, specialiștii din USAMV Cluj Napoca vor oferi consultanță fermierilor români, în vederea realizării unui plan coerent de succesiune a fermei.
Activitățile desfășurate în cadrul proiectului se vor concretiza în acțiuni de sensibilizare a noilor generații asupra importanței sucesiunii în cadrul fermelor de familie, în organizarea de cursuri de formare profesională și în identificarea unor programe de finanțare care să sprijine viitorii fermieri. Cursurile de formare vor fi structurate pe mai multe module, care să le dezvolte participanților competențe, atât în domeniul tehnologiilor agricole, cât și în domeniul managementului și marketingului în ferme.

Cand va avea loc proiect?

Proiectul “Agro Intergeneration” va fi lansat în data de 10 octombrie 2020 și va avea o durată de un an, iar grupul țintă va fi compus din 22 de tineri, potențiali succesori ai fermelor de pe întreg teritoriul României. Aceștia vor prezenta la finalul cursurilor un proiect ce va fi evaluat de o comisie de specialiști din cadrul USAMV Cluj Napoca și din cadrul Băncii Transilvania.
“Provocările economice, sociale și de mediu necesită ca fermierii să fie în centrul comunităților rurale ale Europei. Acest lucru explică motivul pentru care sprijinul pentru succesiunea generațională a fermelor și încurajarea unei noi generații de fermieri este un element cheie pentru dezvoltarea agriculturii. În acest context, proiectul își propune să contribuie la perpetuarea fermelor familiale și la dezvoltarea unui plan de succesiune a fermelor care să permită o tranziție facilă de la o generație la alta, cu perturbări minime, atât a business-ului cât și a relațiilor de familie. USAMV Cluj Napoca poate contribui astfel la creșterea capitalului intelectual al managerilor de fermă – factor determinant în reușita succesiunii fermelor” (Prof. dr. Cornel Cătoi, Rector al USAMV Cluj Napoca).

“Ne bucurăm de colaborarea dintre universitatea noastră și Banca Transilvania – una dintre cele mai prestigioase instituții bancare din România. Calificarea și dezvoltarea competențelor sunt factori cheie pentru obținerea performanțelor în agricultură și pentru dezvoltarea unor strategii de succesiune generațională a fermelor. Cu toate că multe dintre competențe sunt dobândite din experiența practică, educația formală și pre-calificarea joacă un rol semnificativ în luarea deciziilor de către fermieri. Suntem convinși că proiectul pilot Agro Intergeneration va întări legătura dintre mediul universitar și mediul economic și va contribui nu doar la dezvoltarea agriculturii, ci și la menținerea vitalității spațiului rural, la asigurarea securității alimentare și la conservarea patrimoniului local” (Prof. dr. Pocol Cristina Bianca, responsabil proiect “Agro Intergeneration”, USAMV Cluj Napoca).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tânăr de 18 ani arestat pentru săvârșirea a 8 furturi din locuințe si spații comerciale din Turda

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au identificat un tânăr bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată....

Închide