Ultima actualizare: Wednesday at 11:08
Locale

FOTO. Incendiu la un Spital din Cluj-Napoca. Nu aveau autorizație de securitate la incendiu

Incendiul a avut loc la Spitalul Universitar CFR din Cluj Napoca, în jurul orei 7:00. Cauza incendiului se pare a fi un scurtcircuit la un corp de iluminat dintr-o baie. 

”A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apa și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD.

Incendiul s-a manifestat la în toaleta de la etajul 1 al secției de boli Interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acționat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii și evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al  spitalului. Trei pacienți au fost evacuați, iar alți pacienți au fost relocați în alte saloane.

În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat și degradarea zugrăvelii din grupul sanitar. Cadrele ISU Cluj s-au retras în  unitate la ora 7.50”, a relatat pompierii.

În urma investigațiilor celor de la ISU Cluj, s-a constatat că Spitalul nu avea asigurare de incendiu. Spitalul s-a ales cu o amendă de 50.000 de lei .

”În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C.F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 Aviz pentru modernizarea secției ORL și oftalmologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015 Aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancțiunea contravențională de 50.000 lei. La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la I.S:U. Cluj în acest sens”, precizează ISU Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO/VIDEO. Accident în Tureni. A intrat cu mașina pe contrasens. Circulația a fost blocată spre Turda

Accidentul a avut loc în localitatea Tureni din județul Cluj. În urmă cu u oră. Se pare că șoferul unui...

Închide