Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Naţionale

Care ar putea fi primele restricții anulate după 6 decembrie. Declarații Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat ieri într-o conferință de presă că după alegeri nu există șansa unei carantinări a țării ca și în primăvară. Totodată a declarat că anumite restricții vor fi eliminate dacă cazurile de infectări vor scădea.

Acesta a fost întrebat dacă se vor mai ridica din restricţii după 6 decembrie şi până în Crăciun, în cazul în care există se menţine al infectărilor, Ludovic Orban a declarat că se dezbate inclusiv posibilitatea redeschiderii piețelor.

Vă spun că analizăm acum, dar să nu o daţi încă ca o ştire, analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât, analizăm posibilitatea de a redeschide pieţele. Sigur, sunt și alte măsuri, dar orice decizie pe care o vom lua, o vom lua în funcție de evoluţia epidemiei”, a declarat Ludovic Orban.

Șeful Executivului a mai spus că atunci când Guvernul va lua o decizie, acest lucru va fi anunțat imediat publicului larg: „Când vom avea o analiză şi vom fi pregătiţi să luăm o decizie, o vom face publică. Dar, sigur, orice redeschidere a pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie sanitară foarte strictă”, a completat Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Măsurile actuale din România nu sunt suficiente spune Centru European pentru Controlul Bolilor

Măsurile actuale din România nu sunt suficiente pentru stoparea epidemiei de Sars-Cov-2. Numărul cazurilor și al deceselor va continua să...

Închide