Ultima actualizare: 18.6.2024
Locale

FOTO. Amenzi usturătoare pentru cei care vând brazi ilegal

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj desfășoară acțiuni în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic, dar și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

În cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

În ultimele 24 de ore, pentru neregulile constatate au fost aplicate 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.190 lei.

La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 06.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Cluj au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Băișoara, care transporta material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență.

La aceeași dată, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au depistat un bărbat de 44 de ani, din comuna Poiana Vadului, în timp ce comercializa pomi de Crăciun, fără a deține documente legale.

Astfel, 30 de pomi au fost confiscați și predați reprezentanților Ocolului Silvic Turda, fiind aplicată o sancțiune contravențională față de bărbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Coronavirus județul Cluj: Numărul infectărilor în ultimele 24 de ore scade sub 300

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ: Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ) – 497 Persoane verificate cu...

Închide