Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

INTERVIU. Pacient cu COVID ,,Nu este film de groază cu care să compari ce am trăit acolo”

Iosif Baia din Gherla județul Cluj a dat un interviu medicului Paul Oargă. Acesta își povestește experiența de aproape 3 săptămâni de la terapia intensivă. 

Iosif a povestit că motivul pentru care nu s-a dat bătut este pentru că acasă îl așteptau cele 3 fete și soția care este însărcinată. Acesta a mulțumit medicilor că au avut grijă de el și i-a comparat cu niște soldați care sunt pe front.

Pacientul declară că totul a început ca o simplă răceală care după un timp s-a agravat până în momentul în ,,E oboseală să te duci din dormitor până în bucătărie și trebuie să pui capul jos pe masă că nu mai poți.”

El declară că nu a sunat imediat la ambulanță pentru că a ascultat de prieteni care au încercat să-i spună că nu are nimic grav și că-și va reveni ,,Am greșit că am stat acele două zile jumătate acasă, că mă tot luam după prieteni. Ziceau că e normal să îți fie rău. Nu e normal să îți fie rău

Iosif Baia a fost internat la terapie intensivă timp de 3 zile și a trebuit să stea cu mască 8 zile ,,Nu se poate compara cu greutățile pe care le-am trăit. Zilele de pe ATI nu se pot compara cu nimic. Am fost conștient, dar puține lucruri țin minte. Sunt în spital de două și jumătate. Am văzut un domn lângă mine la ATI, care nu o suportat masca. L-au intubat și a doua zi a decedat. “

El a descris secția de ATI ca pe un câmp de luptă comparând cadrele medicale cu niște soldați care se luptă contra diferitele boli ,,E ca pe front. Ce e acolo nu este serviciu! Ăla este eroism! Eu nu aș putea să lucrez acolo. Dacă mi-ar da un sac de bani nu aș accepta. Până nu trăiești nu-ți poți imagina cum e acolo. Când trăiești pe pielea ta e alt lucru. Cele trei zile m-au marcat pe toată viața!

Interviul a fost realizat de medicul Paul Oargă care a prezentat și procedura prin care trec cadrele medicale înainte de a intra la pacienții infectați cu Covid.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Dezastru la VIVO. Se așteaptă cu orele pentru a intra

Dezastru la VIVO, oamenii se plâng că au așteptat 2-3 ore pentru a putea intra. Pe grupurile de facebook dedicate...

Închide