Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Trimis acasă pe motiv că „Nu am ce să-i fac, du-l acasă”. Bărbatul a ajuns la să fie intubat în Cluj

Bărbatul din localitatea Gherla cu simptome severe de Covid, a fost trimis acasă pe motiv că nu are nimic. Acesta a fost internat la spitalul Clujana din municipiul Cluj.

Acesta a făcut o plângere pe adresa spitalului din Gherla, în scrisoare acesta explică tot ce s-a întâmplat până la internarea sa la spitalul Clujana:

„Subsemnatul Duculescu Claudiu, domiciliat în Gherla, județul Cluj, vă aduc la cunoștință următoarele:

În data de  4 noiembrie 2020 am făcut o examinare radiografica la dl. dr. Lumezeanu Bube (un medic deosebit, mulțumiri), deoarece mă simțeam rău. Dânsul, în urma investigațiilor, mi-a recomandat consult pneomofiziologic, deoarece a văzut ceva la plămânul drept. Am sunat medicul de familie, d-na. dr. Mișca, am rugat-o să-mi dea trimitere la TBC. Aceasta mi-a cerut să fac testul Covid, deoarece așa sunt protocoalele.

În data de 6 noiembrie am făcut testul Covid-19, cu rezultat pozitiv. Medicul de familie mi-a spus să stau izolat acasă, fără să-mi dea trimitere la TBC, deoarece așa sunt protocoalele.

După câteva zile, starea mea de sănătate s-a agravat. În ziua de 11 noiembrie, în jurul orelor 16-17, am fost nevoit sa chem ambulanța, deoarece nu-mi scădea febra sub 38,3 și respiram din ce în ce mai greu.

Într-un timp scurt a ajuns un echipaj al ambulantei de la Dej. Echipajul medical a decis să mă transporte la spitalul din Gherla. La poarta spitalului a fost chemat medicul de gardă din acea zi, dl. dr. Belc Adrian. Acesta mi-a luat temperatura, a spus că am 35,6 și a luat decizia de a mă trimite acasă, fără alte investigații: „Nu am ce să-i fac, du-l acasă” .

Acasă, familia a făcut rost de un alt termometru, care a indicat tot 38,3 de grade celsius. la fel cum a fost măsurată înainte de a merge la spital.

În urma acestui refuz de a fi consultat de personalul medical de la spitalul Gherla, am luat decizia de a mă deplasa cu mașina proprie la spitalul Clujana din Cluj-Napoca. Acolo, d-na. dr. Cătinean Florina de la UPU a constatat că am „infecție Covid – formă severă”. a luat imediat decizia de-a mă interna.

Vreau să informez ca datorită nepăsării personalului pe care îl conduceți dumneavoastră, odată ajuns la Clujana, personalul UPU de acolo, văzând starea gravă de sănătate în care mă aflam și rezultatul investigațiilor făcute imediat, a luat decizia de a mă intuba cu oxigen, urmând sa rămân așa timp de 10 zile.

Prin aceasta scrisoare vreau să vă aduc la cunoștință ce personal aveți în subordinea dumneavoastră. Vreau să remarcați faptul ca instrumentarul pe care îl folosesc dumnealor nu este conform, dovada termometrul de acasă și cel de la UPU Cluj.

Îmi pare nespus de rău sa afirm faptul că unitatea pe care o conduceți, din punctul meu de vedere, este incompetentă de a oferi sprijin și servicii medicale populației din municipiul Gherla și împrejurimi.

În urma celor relatate mai sus va rog să luați masurile cuvenite pentru a nu fi în aceeași situație și alți pacienți plătitori de CAS din municipiul Gherla.

Recomandarea mea ar fi un schimb de experiență între personalul pe care îl conduceți și personalul de la spitalul municipal din Cluj-Napoca. Deoarece vă informez ca la Interne 1 unde am fost internat,  dr. Militaru Valentin și dr. Rădulescu Liliana, împreună cu echipele lor, își fac meseria cu mult devotament și profesionalism. (mulțumiri și tot respectul pentru personalul de la Clujana).

În urma acestei scrisori mi-aș dori să luați măsurile corecte privind remedierea situației jenante în care se află unitatea pe care o conduceți dumneavoastră.

Cu stima, unul dintre cetățenii refuzați consultației”, se arată în reclamația făcută de bărbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale, Sănătate
FOTO. Accident între motocicletă și autoturism pe Bulevardul Nicolae Titulescu

Accident produs în urmă cu o oră pe Bulevardul Nicolae Titulescu între un autoturism și o motocicletă, din primele informații...

Închide