Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Record de temperatură în Spania. Jumătate de țara sub cod roșu de ninsori

În partea de nord și centru al Spaniei au fost înregistrate temperaturi extrem de scăzute. Spaniolii au înregistrat o temperatură record de minus 36 de grade Celsius. Este cea mai scăzută temperatură înregistrată în peninsula iberică de până acum.  

Capitala Spaniei, Madridul este în aceste momente acoperit de zăpadă în unele locuri ajungând și la 30 de centimetri înălțime. Locuitorii au profitat de ocazie și au ieșit pe străzi cu schi-uri.

În zona Madridului, sute de persoane au rămas blocate în mașini, în timp ce în zona Gran Via, o arteră cu trafic intens, localnicii au ieșit la schiat și s-au bătut cu bulgări de zăpadă.

Schi Spania

„Vreau să reiterez apelul guvernului pentru precauţie maximă în faţa evoluţiei vremii în următoarele ore”, a scris pe Twitter premierul Pedro Sanchez.

Dar după bine vine și răul, din păcate zeci de persoane au rămas împotmolite în zăpadă și se pare că a luat viața a patru persoane.

Două persoane rămase blocate în mașinăă s-au înecat după ce un râu a ieșit din matcă lângă Malaga. Alte două persoane fără adăpost au murit înghețate la Madrid și Calatayud potrivit autorităților.

Reprezentantul Agenției Naționale de Meteorologie, Julian Morcillo declară că temperaturile s-ar putea menține la valoarea de -10 grade Celsius în săpămâna următoare, provocând formarea unui strat de gheață care ar putea deveni periculoasă.

Spania este sub alertă de cod roșu în regiunea Madridului și alte patru regiuni. În capitală zăpada a atins înălțimi variate de la 20 până la 30 de centimetrii. Aeroportul Barajas din Madrid a fost închis încă de vineri seara. Spania totodată a restricționat accesul pe mai mult de 650 de drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Promptitudine maxima a Prefecturii Cluj! Cafenea închisă în mai puțin de o ora de la sesizare la Turda

Cafeneaua Veranda din municipiul Turda a fost închis în aproximativ o oră de la deschidere. Toleranța zero al prefecturii față...

Închide