Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

HARTĂ. Nor de praf saharian în România. Depunerile de praf, observate și în nord-vestul țării

Nor de praf saharian în România. Ministerul Mediului anunță că norul de praf saharian care s-a aflat deasupra mai multor zone din Europa de Vest și a colorat cerul în nuanțe de portocaliu va ajunge și deasupra României. Masa de aer încărcată cu particule de praf sahariană avansează spre sudul, centrul și sud-estul Europei.

„Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României”, transmite Ministerul Mediului într-o postare pe Facebook.

Potrivit postării, în această perioadă, în țările de la vest și sud-vest de România se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează să ajungă deasupra României va fi redusă.

„Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie) în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării”, au mai anunțat reprezentanții Ministerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Fată de 15 ani dispărută de acasă. Ați văzut-o?

O minoră în vârstă de 15 de ani, din localitatea Dretea, comuna Mănăstireni, județul Cluj, a plecat în mod voluntar...

Închide