Ultima actualizare: 15.11.2023
Locale

Eroii trăiesc printre noi! Medicii de la UPU Cluj demni de lăudat

Felicitări cadrelor medicale de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pentru salvarea doamnei Tunde Jako, care a fost infectată cu Covid-19 având o pneumonie  în formă critică, cu afectare pulmonară de 90%.

„Ești în spital, acum ești în siguranță, totul va fi bine” – sunt primele cuvinte pe care pacienta noastră, Tunde Eva Jako, le-a auzit când se trezea după 10 zile de intubație oro-traheală și ventilație mecanică, petrecute în Secția ATI COVID a spitalului.

Pacienta, în vârstă de 30 de ani, a fost fost internată în urma unor complicații grave (insuficiență respiratorie acută, pneumonie SARS-COV-2 în formă critică, cu afectare pulmonară de 90%), survenite în infecția COVID-19.

Timp de peste o lună, doamna Jako a fost îngrijită de cadrele medicale de la din secția de terapie intensivă. Dânsa fost preluată prin transfer de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, intubată și ventilată mecanic, iar în urma eforturilor echipei noastre de la ATI pacienta a avut o evoluție favorabilă.

Recuperarea a fost anevoioasă, fiind extubată după 10 zile de la transfer și, mai apoi, petrecând o lună în secția de terapie intensivă, pentru tratamentul complex al complicațiilor survenite în urma infecției cu SARS-COV-2.

Cu siguranță, colegii noștri de la ATI sunt cei care, fără ezitare, au fost mereu în prima linie, de la începutul pandemiei. Le admirăm curajul, puterea de muncă și credința neclintită că întotdeauna există speranță, oricât de sumbre ar părea lucrurile”, au scris cei de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Clujenii cer mai multe creșe de la Emil Boc și consilierilor locali

Clujenii solicită de la Emil Boc și consilierii locali din Cluj-Napoca să rezolve problema lipsei locurilor din creșele din Cluj-Napoca. ...

Închide