Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTO. Clujul a mai ,,pierdut” un bulevard din din cauza unei clădiri

Strada Teodor Mihali din Cluj-Napoca ar fi putut fi un veritabil bulevard dacă Primăria Cluj-Napoca nu ar fi emis autorizația pentru un bloc imens care are balcoanele peste trotuar. 

După cum bine știți, această stradă este adesea aglomerată din cauza faptului că în zonă sunt multe puncte de interes cum ar fi Iulius Mall, cămine, FSEGA, numeroase cămine studențești, intrarea în parcul Iulius Mall și chiar numeroși clujeni traversează cu autoturismele această zonă pentru a ajunge în Mărăști, Someșeni sau în alte cartiere.

,,Cum spunea și domnul Primar: “Omul are două picioare ca să meargă!” În schimb, nu prea are pe unde! Pentru strada Teodor Mihali existau toate premisele necesare pentru a deveni un veritabil bulevard, cu zonă verde, spațiu de promenadă și trasee velo, care să deservească clujenii din proximitate și să îmbunătățească calitatea vieții.

NUMEROASE SESIZĂRI AU FOST DEPUSE

Astăzi însă tot acest potențial este risipit. O eventuală pistă de biciclete s-ar termina în zidul clădirii, iar trotuarul ar fi inexistent. În ciuda sesizărilor depuse la Primăria Cluj-Napoca, apariția imobilului situat la nr. 45-51 cu fațada la limita trotuarului existent compromite orice șansă de dezvoltare sustenabilă a acestei străzi reducând profilul stradal posibil cu un minim de 5 metri și împiedicând total și definitiv apariția și încurajarea alternativelor sustenabile de transport precum și dezvoltarea unui acces pietonal generos.

În același timp, ruperea frontului existent anterior, configurat de imobilele de la nr. 31-43 și, în continuare, de clădirea căminului UBB Economica II de la nr. 59, toate având retrageri consistente față de trotuarul existent, va genera o nouă lipsă de unitate urbanistică care va sublinia și mai mult haosul urbanistic în care se afundă Municipiul Cluj-Napoca în ultimii ani.

Păcat!

“Toți dezvoltatorii au primit autorizații cu retrageri semnificative. S-a profilat un bulevard cu un potențial uriaș, cu o lățime de 28 de metri. Apoi s-a autorizat acest bloc, de la numerele 45-51, care în viitor va duce la o gâtuire pe Teodor Mihali. În dreptul său, strada se va îngusta la 18 metri”, a afirmat Radu Chirilă, co-președintele USR PLUS Cluj, în cadrul unei conferințe de presă.

Primăria se află într-o complicitate evidentă cu investitorul privind această dezvoltare imobiliară. Am sesizat Poliția Locală, care s-a limitat să ne răspundă că există autorizație de construire și că nu are ce să facă. Noi credem că este o autorizație obținută ilegal și am sesizat Instituția Prefectului, inclusiv am discutat cu subprefectul USR PLUS.

Camelia Sălcudean

! Luptăm pentru a elimina haosul urbanistic din oraș și județ!”, au postat cei de la USR PLUS Cluj pe pagina lor de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Statistică zilnică: Aproape 300 de clujeni depistați cu COVID în ultima zi.

Aproape 300 de clujeni au fost depistați cu COVID în ultimele 24 de ore, arată informarea transmisă astăzi de către...

Închide