Ultima actualizare: 8.2.2024
Naţionale

Florin Cîțu: ridicăm carantina de noapte dacă se vaccinează românii

Premierul Florin Cîțu spune că ,,în momentul de față”, nu se poate discuta despre o ridicare a interdicției de circulație pe timpul nopții. Cîțu a menționat faptul că dacă 5 milioane de români se vor vaccina până la 1 iunie, atunci putem vorbi despre o revenire la normalitate.

„Avem un obiectiv important: până la 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanță, trebuie să ne vaccinăm. Vom discuta despre aceste reguli după ce vom atinge aceste ținte”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă se discută despre ridicarea restricțiilor de circulație înainte ca numărul persoanelor vaccinate să ajungă la 5 milioane, premierul a răspuns: „În acest moment, nu. Depinde cum evoluează lucrurile în perioada următoare”.

În prezent, circulația este interzisă după ora 22.00, dacă incidența este sub 3,5 de cazuri la mia de locuitori, după ora 20.00 în weekend, unde incidența este de peste 3,5 și la ora 20.00 pe tot parcursul săptămânii, dacă incidența trece de 7,5 la mie.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Poliția Cluj invitatul surpriză la o zi de naștere. Au adus în dar amenzi

Poliția județului Cluj s-a autosesizat la data de 24 aprilie 2021, cu privire la faptul că în Gilău, are loc...

Închide