Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

VIDEO. Pilotul avionului prăbușit în județul Mureș, a fost transferat la București

Locotenentul-comandant, Andrei Criste, cel care s-a catapultat din avionul MIG în județul Mureș, a fost transferat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.

 

„Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române”, transmite MApN.

Potrivit Mediafax, Andrei Criste este pilot militar încă din 2008 și are o experiență de zbor cu aeronave supersonice de peste 600 de ore, este de asemenea pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

„Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip. În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate”, mai anunță MApN.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident în Turda între 3 mașini provocat de o tânără de 21 de ani

Un accident rutier între 3 autoturisme a avut loc astăzi în Turda. Din informațiile transmise de autorități se pare că...

Închide