Ultima actualizare: 13.11.2024
Locale

Walking Month 2021 înseamnă „Sănătate la sate” pentru 10.000 de clujeni

Concursul caritabil Walking Month îți propune anul acesta strângerea de fonduri pentru renovarea de cabinete medicale din comunele clujene.

Înscrierea în competiție se lansează în 16 august, iar toate taxele de participare strânse până în 8 septembrie vor fi utilizate pentru a asigura unui număr de aproape 10.000 de clujeni acces la spații conforme atunci când au nevoie de ajutorul unui medic. Cu tencuieli căzute, sisteme de încălzire rudimentare, instalații electrice la limita improvizării și imposibil de accesat pentru o persoană cu dizabilități, o mare parte din cabinetele medicale de la țară sunt departe de a asigura și un minim de confort pentru medici sau pacienți. În complicatul sistem de finanțare a reparațiilor, spațiile depind exclusiv de bunăvoința și resursele autorităților locale sau de șansa medicilor de la sate de a obține sponsorizări.

Walking Month le oferă clujenilor ocazia de a face un gest de generozitate, pentru propria sănătate și pentru binele comunităților. Între 13 septembrie și 12 octombrie 2021, orice persoană înscrisă, indiferent de vârstă, ocupație sau reședință, poate intra în competiție pentru a face cât mai mulți pași și a câștiga unul dintre premiile oferite de organizatori, iar donația făcută să ajute alți 10.000 de oameni să aibă parte de servicii medicale în spații renovate.

„Cu ajutorul echipei asociației PRIMA DATĂ ACASĂ, avem deja 3 cabinete medicale cu fișe tehnice detailate și știm exact ce trebuie făcut. Un număr cât mai mare de participanți în competiție ne poate ajuta să extindem această listă la mai multe localități, avem deja în expertiză cel puțin 10 cabinete care au nevoie de intervenții rapide ”, spune Ioana Popa, director general Betfair Romania Development, companie care, în parteneriat cu Banca Transilvania, suportă integral costurile organizării competiției. Renovarea cabinetelor de la țară poate fi un punct de pornire și pentru rezolvarea problemei cadrelor medicale de aici, după cum menționează Emiliana Costiug, președinta Asociației Medicilor de Familie Cluj: „Mai bine de jumătate din medicii care profesează, astăzi, sunt la vârsta pensionării, iar tinerii nu pot fi atrași dacă nu există condiții minime pentru practicarea acestei profesii. Dacă susținem un medic din mediul rural, mii de oameni vor fi mai sănătoși, mai liniștiți, știind că au aproape servicii de calitate și medicină de prevenție.”

„Sănătate la sate” este un proiect inițiat de Asociația Prima Dată Acasă, asociație care se va ocupa și de lucrările de reabilitare, din fondurile obținute în urma Walking Month, în colaborare cu Asociația Medicilor de Familie Cluj. Înscrierea în competiție are loc în perioada 16 august – 8 septembrie, prin descărcarea aplicației Walking Month din AppStore sau Google Play. Toate detaliile despre înscrierea în concurs sunt disponibile pe walkingmonth.ro.

Despre Walking Month Walking Month este un concurs caritabil inițiat de Betfair Romania Development și se află la ediția cu numărul VII. Cu ajutorul acestui proiect, până în prezent, au fost donați peste 1.3 milion de lei ce au ajutat în susținerea mai multor cauze umanitare.
În 2015, cei 600 de participanți au strâns bani pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; în 2016, numărul concurenților a crescut la 1.440, care au donat 132.126 de lei pentru terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuromotorii. În 2017, am avut 146.520 de lei donați către Beard Brothers, ceea ce a permis organizației să își dubleze capacitatea serviciului The Beard Mobile, primul taxi comunitar gratuit destinat persoanelor care nu se pot deplasa. Anul 2018 a adus peste 2.000 de participanți în concurs, care au au strâns 300.000 de lei, sumă care a asigurat pregătirea sportivilor României legitimați la clubul Lamont pentru Jocurile Paralimpice 2021. În 2019, concursul a contribuit la crearea primei ambulanțe sociale din Transilvania, iar la ultima ediție concurenții și organizatorii au reușit să adune banii necesari pentru 20.000 de mese calde oferite prin „Masa pe roți” a Serviciului de Ajutor Maltez România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Stațiunea din nordul țării care a devenit un must-have al sezonului. Se apropie de 200.000 de turiști

Lucrurile se schimbă de la un sezon la altul și ceea ce până mai ieri era ceva trecut cu vederea,...

Închide