Ultima actualizare: ieri, 18:47
Locale

Fetiță de doar 3 ani dată în judecată de Primăria Cluj-Napoca

Lara, o fetiță de doar 3 anișori a primit o citație de la Judecătoria Cluj-Napoca prin care au înștiințat-o că va fi chemată la proces de Consiliul Local Cluj-Napoca prin primarul Emil Boc. Fetița a fost astfel declarată ,,pârâtă” iar astăzi, 1 septembrie s-a prezentat în fața judecătorilor.

Lara, de 3 ani, și tatăl ei s-au prezentat în fața judecătoriei la ora 8.40, răspunzând la citațiile pe care le-au primit amândoi, separat, de parcă ar fi amândoi adulți. Cu câteva zile în urmă, avocata lor a prezentat în scris, și azi în sală, verbal, întâmpinarea formulată în apărarea celor doi. Familia contestă cererea de chemare în judecată a minorei, dar și dreptul primăriei de a impune așa-numita “taxă de ocupare abuzivă” pe baza unei fișe de calcul cu referire la o Hotărâre de Consiliu Local care a fost anulată de către Tribunalul Cluj în 2014 și de Curtea de Apel în 2015. Judecătoarea de azi, conform regulilor procedurale, a lăsat timp primăriei să studieze această întâmpinare și să răspunde la ea, astfel încât pe 27 septembrie se va convoca o nouă înfățișare. Sperăm că justiția va face #DreptatePentruLara
,,Astăzi, 1 septembrie, Lara va merge la Judecătoria Cluj-Napoca fiind chemată în proces de Consiliul Local Cluj-Napoca prin primarul Emil Boc. Autoritățile transformă o minoră de 3 ani în “pârâtă” și o cheamă în fața judecătoriei.
Cum ar putea un copil de 3 ani să răspundă în fața judecătorului?

“În 1 septembrie 2021, Lara va merge la Judecătoria Cluj-Napoca fiind chemată în proces de Consiliul Local Cluj-Napoca prin primarul Emil Boc. Autoritățile transformă o minoră de 3 ani în “pârâtă” și o cheamă în fața judecătoriei. Cum ar putea un copil de 3 ani să răspundă în fața judecătorului? Ne solidarizăm cu fetița și familia afectată, și cerem #DreptatePentruLara! Urmăriți în continuare pagina noastră pentru mai multe informații despre caz.

Cum s-a ajuns în această situație?

În 24.06.2021, Sz.D. și fata lui de 3 ani, au primit o înștiințare din partea primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conform căreia el și fiica lui sunt în evidența primăriei că ocupă abuziv un apartament dintr-o casă modulară din Pata Rât. În octombrie 2019 Sz.D. a intrat într-o cameră goală de acolo, pentru că nu avea cum să locuiască în continuare cu părinții lui în camera de 16 m² primită de la primărie în 2010 după evacuarea de pe strada Coastei. Chiar dacă el a predat cheia acelui spațiu reprezentantului primăriei în vara anului 2020, procesul continuă împotriva lui și al minorei de 3 ani. Citește mai mult în apelul nostru: https://bit.ly/3kJwtf9″, “, au transmis cei de la Căși sociale ACUM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Restricții de circulație în centrul clujului din cauza festivalului UNTOLD

Primăria Cluj-Napoca anunță restricții de circulație în centrul municipiului Cluj-Napoca cu ocazia organizării festivalului UNTOLD 2021, vezi mai jos străzile...

Închide