Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Vești bune! Bursele elevilor din Cluj-Napoca au fost dublate

Primarul municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat astăzi faptul că bursele elevilor vor fi dublate în acest an școlar, pentru elevii din Cluj-Napoca. Totodată și bursele de performanță și cele sociale vor fi dublate.

Educația pe primul loc. Bursele de performanță și de ajutor social se dublează

În ședința ordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca din 4 octombrie va fi supus spre aprobare proiectul de majorare a cuantumului burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat aferente anului școlar 2021-2022. Bursele școlare sunt oferite fiecărui elev cu media generală peste 8,50 și nota 10 la purtare. În anul școlar 2020-2021 au fost acordate peste 40.000 burse (performanță, merit, studiu, ajutor social) elevilor merituoși.

Cuantumul burselor propus spre majorare:

– burse de performanță: de la 150 lei la 300 lei
– burse de merit: 120 lei
– burse de studiu: de la 110 la 120 lei
– burse de ajutor social: de la 100 la 200 lei
Investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi și părinți reprezintă o prioritate pentru municipalitate. În Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație: infrastructură educațională, burse școlare, transport gratuit, echipamente educaționale moderne sau autobuze școlare pentru transportul elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Pădurea-parc Făget, un nou spațiu de relaxare în familie lângă Cluj

Cluj-Napoca, 29.09.2021 - Zona Metropolitană Cluj (ZMC) și Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță încheierea proiectului cu finanțare europeană URBforDAN - Managementul...

Închide