Ultima actualizare: ieri, 10:08
Naţionale

Măgărușul Vasilică salvat de veterinarii de la USMV Cluj-Napoca

Măgărușul Vasilică a fost salvat în luna decembrie, veterinarii de la Clinica de Ecvine i-au pus două tije metalice în picior după ce un buldoexcavator peste picioarele din spate.

Vasilică a fost dus chiar de la Curtea de Argeș de la Papi Land, locul unde animalele torturate de oameni sunt salvate și iubite, până la Cluj, la Clinica de Ecvine, unde a fost tratat cu multă iubire.

”A fost o zi neagră la Papi Land. Vasile al nostru a suferit un accident cumplit într-o fracțiune de secundă, un accident care a dus cel mai tânăr, vesel și prietenos măgăruș din sanctuar, în agonie.

Nu o să-mi iasă niciodată din minte urletele de groază ale Elenei, disperarea lui Ionuț și a lui nea Eugen și lacrimile lui Vasilică. Sunt bărbat, cred că sunt tare și am fost nevoit într-un timp extrem de scurt să gestionez totul, suferință unui animal pe care-l iubesc din tot sufletul, cât și disperarea oamenilor din jurul meu.

Tot într-o fracțiune de secundă creierul mi s-a transformat într-un motoraș pentru că era o lupta contra cronometru pentru viață lui Vasilică. Într-un moment atât de dificil este evident că m-am gândit la prieteni și medici profesioniști pe care am onoarea să-i cunosc.

Am găsit rapid o dubă și am fugit urgent la Câmpulung la Clinică Almavet Silver unde mă bazăm pe prim-ajutorul dat de dr. Soceanu Silviu . Am făcut rx-ul și diagnosticul a fost cumplit, fracturi la ambele picioare din spate și singurul loc unde Vasilică ar fi putut fi reparat era Clujul”, au povestit cei de la Papi Land, potrivit Cluj24.ro

Dr. Cristi Crecan, a reușit să îi salveze picioarele măgărușului după o lungă intervenție medicală.

”A urmat pasul 3, transportul. Neobositul Ion Florea Jean , șoferul cățeilor a plecat urgent din Bucureșți, l-a preluat pe Vasilică, și a plecat spre Cluj, drum de 6 ore. Evident că nu se putea pleca fără Ionuț Nedea care a spus că nu vrea să se despartă nicio secundă de Vasilică. Nu ne rămâne decât să trăim cu speranța că în urmă intervențiilor chirurgicale Vasilică se va întoarce la Papi Land și mulți ani de acum înainte ne vom bucură de năzdrăvăniile lui”, au mai spus cei de la Sanctuarul Papi Land.

”Toate animalele erau pe pășune și, ca niciodată, Vasilică rămăsese în interior lipit de un gard dormind la soare pe nisipul proaspăt. Conducătorul buldoexcavatorului nu l-a observat și nici nu a verificat știind că toți sunt în exterior…a trecut cu roțile peste picioarele lui.

Ionuț și nea Eugen întindeau nisip în grajduri, noi eram la pisici și uite așa s-a întâmplat nenorocirea. Toți ne simțim vinovați, aș fi preferat să-mi rup eu picioarele, aș fi trecut mai ușor peste trauma! Nu a fost nimic cu intenție, ci doar un accident cumplit.

Manipulatorul buldoexcavatorului nu a mai putut lucra și credeți-mă că cu greu l-am putut scoate din mâinile Elenei, cu toate că omul nu a făcut-o intenționat, ba chiar îi citeam în privire disperarea și părerea de rău.

Iartă-ne Vasilică și tu șți bine că niciunul dintre noi nu ti-am face niciodată rău! Te iubim băiete, năzdrăvanul și zâmbărețul nostru”, au mai spus reprezentanțîi Papi Land pentru sursa citată mai sus.

SURSĂ poveste: Cluj24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Salvamontiștii solicitați la maxim. Peste 80 de apeluri în 24 de ore

Zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară, au solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane....

Închide