Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Detalii si informatii utile despre NHL

National Hockey League, prescurtat NHL, este una dintre ligile majore de hochei din lume, fiind gazduita de continentul nord-american. In NHL iau startul in fiecare sezon competitional 32 de echipe, 25 dintre acestea fiind din Statele Unite si alte 7 fiind din Canada.

La finalul unui sezon din NHL, Cupa Stanley este trofeul inmanat echipei campioane. NHL este cea mai mare liga de hochei din Statele Unite si Canada si este considerata de cei mai multi iubitori ai sportului drept cea mai importanta liga de hochei la nivel mondial.

Istoric

NHL a fost infiintata la Windsor Hotel in Montreal, Canada, pe data de 26 noiembrie 1917, dupa ce precedenta organizatie sportiva, NHA (National Hockey Associaton) si-a suspendat activitatea pe termen nelimitat.

La inceput, NHL avea un format compus din numai 4 echipe, toate fiind din Canada, de unde si denumirea de Liga Nationala de Hochei. Putin mai tarziu insa, in 1924, liga a incorporat si echipe din Statele Unite. La inceput, primul club care s-a alaturat acestei asociatii a fost Boston Bruins.

Din 1942 pana in 1967, liga a avut doar 6 echipe, perioada denumita generic Original Six. In 1967, NHL a adaugat inca 6 cluburi intr-o expansiune istorica.

Pana in 1974 NHL avea 18 echipe, iar intre 1991 si 2000, in NHL concurau deja 30 de cluburi. In 2017 si 2021 alte doua echipe s-au alaturat pentru a rezulta numarul de 32 de echipe care concureaza in prezent pentru Cupa Stanley.

Pe orice meci din NHL, dar si pe alte competitii de hochei poti sa pariezi acum online la MaxBet si in plus gasesti aici un bonus la MaxBet fara depunere pentru a juca fara riscuri financiare.

Formatul competitiei

Sezonul in NHL este divizat in 3 perioade si anume presezon, sezon si play-off.

Presezonul dateaza din septembrie si pana la inceputul lui octombrie, sezonul regulat se intinde din octombrie si pana la jumatatea lunii aprilie din anul urmator, iar play-off-ul stabileste castigatoarea Cupei Stanley.

In presezon lucrurile sunt destul de simple, fiindca echipele doar se antreneaza pentru startul oficial al competitiei, astfel ca meciurile sunt pur demonstrative.

In sezon, fiecare echipa joaca impotriva celeilalte. O echipa va juca in total 82 de meciuri, 41 acasa si 41 in deplasare. 26 de meciuri sunt in divizia geografica proprie, 24 impotriva echipelor non-divizionale si 32 de meciuri contra echipelor din celelalte divizii, la fel, acasa si in deplasare.

Clasamentul in liga se face pe baza de puncte. La victorie se acorda doua puncte, la infrangere in overtime sau la penalty-uri se acorda un punct, iar la infrangere in timp regulamentar nu se acorda niciun punct.

La finalul sezonului regulat, campioana fiecarei divizii este medaliata si primeste si Trofeul Presedintelui Ligii.

In play-off, primele doua echipe din fiecare divizie se dueleaza intre ele si apoi cu echipa calificata din cealalta divizie in formatul cel mai bun din 7 meciuri. Echipa campioana in NHL primeste Cupa Stanley.

Cele mai titrate echipe din NHL

1. Montreal Canadiens

Echipa de hochei din Montreal este de departe cea mai titrata din NHL. Aceasta are la activ 23 de trofee castigate si conduce si la alte capitole – cele mai multe finale Stanley disputate (33), precum si cele mai multe aparitii in play-off-ul competitiei (85).

2. Toronto Mapple Leafs

Asa cum era de asteptat probabil, tot o echipa din Canada este si pe locul 2 in ceea ce priveste trofeele castigate in NHL. Toronto Mapple Leafs are la activ 13 reusite in aceasta competitie, in finala careia a ajuns de 21 de ori si de alte 72 de ori a participat in play-off.

3. Detroit Red Wings

Top 3 al celor mai titrate echipe din NHL este completat de o echipa din Statele Unite, mai exact Detroit Red Wings. Aceasta s-a impus de 11 ori in competitie, de 24 de ori a ajuns in finala, iar in total a participat de 64 de ori in play-off.

Alte echipe cu multe reusite la nivelul ligii NHL sunt Boston Bruins (6), Chicago Blackhawks (6), Edmonton Oilers (5) si Pittsburgh Penguins (5).

Asadar, NHL este o liga a spectacolului, iar aici concureaza sportivi din peste 30 de tari ale lumii in prezent. Meciurile de hochei din NHL sunt traite si jucate cu maxima intensitate, astfel ca iti recomand si tie sa le urmaresti pentru a vedea de ce acest campionat de hochei este considerat cel mai puternic si spectaculos din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Lucruri de cumpărat pentru vară

Ar trebui să economisiți astfel încât să puteți cumpăra o mulțime de produse pentru vară. Ar trebui să vă asigurați...

Închide