“România s-a clasat pe primul loc între 26 de parteneri ce formează cea mai mare rețea cu focus pe robotică de Digital Innovation Hubs, depășind obiectivele prevăzute în proporție de 230% pentru companiile de IT și 210% pentru fabrici. Furnizorii de tehnologie și fabricile românești s-au înscris peste așteptări pentru a beneficia de susținerea oferită de această rețea pentru dezvoltarea de soluții agile și creșterea automatizării în domeniul producției.
Această poziționare în cadrul rețelei, alături de alte reușite organizate sub umbrela Transilvania Digital Innovation Hub, așează România între cei 5 finaliști ai competiției DIH Champions Challenge 2019 alături de Data Cycle Hub (Spania), Digital Hub Logistics in Dortmund (Germania), IAM 3D HUB (Spania) și SuperIoT AI DIH (Finlanda). Anunțul câștigătorului are loc la Madrid în data de 14 noiembrie, în cadrul Stakeholder Forum.
În următoarea perioadă, Transilvania IT Cluster va organiza în cadrul proiectului DIH² o sesiune de întâlniri bilaterale între furnizorii de servicii tehnice și fabricile înregistrate în vederea formării unor consorții, etapă ce permite accesarea finanțării nerambursabile de până la 248.000 de euro.
Evenimentul va avea loc pe 9 decembrie la Cluj-Napoca, iar companiile înscrise în proiect vor fi asistate pentru parcurgerea pașilor următori de către experții Transilvania Digital Innovation Hub. De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi prezentate și alte oportunități de finanțare și dezvoltare din domeniul automatizării, precum și principalele platforme de integrare a soluțiilor disponibile.
DIH² | We accelerate factories through robotics, finanțat prin programul Orizont 2020, este proiectul care a creat aceste oportunități pentru companiile din România. DIH² facilitează conexiunile ce permit producția agilă pentru satisfacerea cerințelor piețelor dinamice în care schimbarea organizațională și transformarea digitală reprezintă surse autentice de avantaj competitiv.
Despre Transilvania Digital Innovation Hub
Transilvania Digital Innovation Hub, coordonată de Transilvania IT Cluster, are un rol strategic la nivel regional de agregare a potențialului regional de inovare. Pe de altă parte, este un furnizor de competențe, know-how, programe de inovare, suport pentru start-up-uri și IMM-uri. Viziunea noastră este creșterea competitivității printr-un mix inovativ între tehnologii, abordare sistemică, modele operaționale, implicarea părților interesate și adaptare proactivă la trenduri europene și globale.
Despre Transilvania IT Cluster
Transilvania IT Cluster, lansat în 2013 de către ARIES Transilvania, include în prezent peste 100 de membri – 30% startup-uri, 50% IMM-uri, 20% companii mari, 2 universități, 2 entități de administrație publică, cumulând o cifră de afaceri de peste 320 milioane de euro și peste 7.700 de angajați. Transilvania IT Cluster deține Certificarea Gold Label”, informează Transilvania IT Cluster.