Ultima actualizare: 23.4.2024
Sănătate

O afecțiune a ochilor poate indica prezența COVID-19

O afecțiune a ochilor poate indica prezența COVID-19. Academia Americană de Oftalmologie a publicat recent noutăți legate de noul coronavirus, care ar putea avea legătură cu o afecțiune regăsită la nivelul ochilor.

Se pare că SARS-CoV-2 poate cauza o formă de conjunctivită și poate fi transmis prin contact aerosol cu ​​conjunctiva.

SARS-CoV-2 ar fi afectat de dezinfectanți pe bază de alcool și înălbitor, utilizați de regulă pentru instrumentarul oftalmologic și mobila de birou. De aceea oftalmologilor li s-a recomandat să utilizeze practicile de limitare a răspândirii virusului în birouri după fiecare pacient consultat.

De asemenea, cercetătorii italieni au arătat și că virusul rămâne prezent la nivelul ochilor chiar la câteva zile după ce a dispărut de la nivel nazal.

Un studiu de caz indică prezența COVID-19 în ochii unei paciente în vârstă de 65 de ani, la 21 de zile după apariția primelor simptome ale infecției.

Tocmai de aceea este importantă evitarea atingerii feței și ochilor.

În Statele Unite, o asistentă de la un azil de bătrăni din Kirkland, Washington, unde 35 de oameni au decedat din cauza coronavirusului, a declarat că aproape toți cei cu COVID-19 aveau ochii roșii.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
Telefon pentru sprijinirea vârstnicilor din Cluj-Napoca
UTCN dezvoltă roboți sociali care asistă vârstnicii la domiciliu

UTCN dezvoltă roboți sociali care asistă vârstnicii la domiciliu. Miercuri, 22 aprile 2020, a avut loc întâlnirea de lansare a...

Închide