Vă ajutăm din Cluj a angrenat eforturile a 92 de voluntari. În primele 32 zile de la lansare, 92 de voluntari s-au alăturat inițiativei Vă ajutăm din Cluj și au contribuit la distribuirea în condiții de risc minim de contaminare a 537 pachete cu alimente și medicamente către 345 beneficiari persoane fizice. De asemenea, personalul din mai mult de 100 de instituții a fost sprijinit prin donarea a 14.500 de echipamente de protecție. Până la data de 25 aprilie s-au cheltuit 31.947 lei din donațiile primite (35.248 lei) în cadrul celor 9 acțiuni întreprinse.
Vă ajutăm din Cluj a început să fie solicitată încă din primele zile, via dispecerat și grupul de Facebook, pentru mult mai multe nevoi decât cele adresate prin acțiunile lansate inițial, respectiv livrarea de alimente și medicamente persoanelor vulnerabile. Cele mai frecvente solicitări primite sunt cele privind nevoile bătrânilor fără resurse financiare, copiilor internați, ale cadrelor medicale lipsite de echipamente de protecție, ale membrilor comunităților izolate fără acces la magazine și farmacii, diversificarea produselor livrate și consilierea în contextul răspândirii Covid 19. Astfel, cu respect față de procedura de protecție și siguranță dezvoltată, VAdC a pregătit și lansat noi acțiuni răspunzând nevoilor exprimate direct de cetățeni: donații echipamente de protectie pentru cadrele medicale, coșul de primăvară, o masă caldă pentru medici și pentru copii internați, donații pachete cu produse de bază, pentru Paște, proiectul Ajută un bunic, livrare medicamente pentru pacienții înscriși în programe naționale de sănătate, voluntariat în cadrul proiectului Auchan – amenajarea Unității de Suport Medical din Sala Polivalentă Cluj. Prin toate aceste acțiuni, pe lângă impactul asupra sănătății oamenilor din comunitatea clujeană, Vă ajutăm din Cluj are un impact social și economic nepreconizate la lansare.
Raportul complet din prima lună a activității Vă ajutăm din Cluj poate fi accesat la http://info.civicsuport.ro.
Vă ajutăm din Cluj este o mişcare civică înfiinţată în data de 16.03.2020 de către asociaţiile VeDem Just, Civic Suport și Clujul Sustenabil, la care s-au alăturat CPVP – Center for Peace and Violence Prevention și Asociația Daisler. Scopul mişcării este a ajuta persoanele vârstnice şi cele vulnerabile la COVID-19 procurând contra cost produsele alimentare şi medicamentele de strictă necesitate. De asemenea, voluntarii VAdC pot oferi informaţii sau consilierea necesară în această perioadă. Toţi voluntarii care participă la această mişcare civică sunt înregistraţi la ISU Cluj-Napoca după ce au semnat declaraţia de confidenţialitate şi asumarea riscului în activităţile de voluntariat desfăşurate pe teritoriul judeţului. Pentru sprijinirea inițiativei se pot face donații în contul Asociației Civic Suport, RO18BTRLRONCRT0509496101, specificând la observații „donație VAdC”.
***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.