Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Bărbat infectat cu Covid externat de la ATI pe propria răspundere decedat

Un bărbat de 34 de ani, care a refuzat indicațiile medicilor de a rămâne în spital pentru a fi în continuare tratat de Covid-19, a decedat la o oră după ce s-a externat pe propria răspundere.

Bărbatul de 34 de ani din Timișoara, a fost internat la terapie intensivă în stare gravă fiind infectat cu Covid-19, medicii au reușit să îi salveze viața însă bărbatul avea nevoie în continuare de îngrijiri medicale, acesta a refuzat însă îngrijirea și a ales să se externeze pe propria răspundere.

Când a coborât, un cheag de sânge s-a pus în mișcare și a făcut o embolie, ceea ce l-a costat viața.

„Acest val 4 al nevaccinaților este de fapt valul coronascepticilor. Chiar dacă cred sau nu cred, ei ar trebui să aibă încredere în sistemul medical, în medici, pentru că noi ceea ce vrem să facem este să salvăm viața oamenilor”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

„Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI şi ale colegilor de pe secţia de Boli Infecţioase, pacientul a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unităţii noastre, spunându-ne că va sta în Timişoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanţă, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanţa care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Pacientul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital. Pe această cale atragem atenţia şi rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorinţelor pacienţilor, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu, am avut ieri un pacient cu 51% saturaţie de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-şi în pericol starea de sănătate”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea.

În urmă cu o săptămână, de pe patul de spital, acelaşi tânăr povestea cum a fost la un pas de moarte din propria inconştienţă. Spunea că n-a crezut în existenţa virusului, iar când a fost confirmat, s-a tratat singur zile în şir cu vitamine. A decis să meargă la spital abia când n-a mai putut respira şi a fost internat direct în Terapie Intensivă, unde aproape trei saptamâni a stat intubat. Avea un grad de afectare pulmonară de 80%.Ulterior el le-a transmis oamenilor să se vaccineze.

SURSĂ: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Descoperire macabră. Bărbat din găsit decedat în Câmpia Turzii

O descoperire macabră a avut loc în cursul zilei de ieri în Câmpia Turzii. Un bărbat a fost descoperit decedat...

Închide