Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

BioNTech estimează un venit de miliarde de € în urma virusului Covid-19

Nemții de la BioNTech SE spun că în urma vaccinului anti-Covid-19, veniturile companiei vor ajunge între 13 până la 17 miliarde de euro în 2022. Acest lucru este ajutat de administrarea vaccinului copiilor și din cauza dozei booster, potrivit Digi24.ro.

Câştigurile obţinute în 2022 vor fi cheltuite pentru dezvoltarea de medicamente contra cancerului şi noi vaccinuri. Numărul angajaţilor implicaţi în activitatea de cercetare-dezvoltare (R&D) a crescut anul trecut cu 40%, la peste 850 de persoane, a informat BioNTech, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Se fac pregătiri pentru a combate varianta Omicron.

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat luni că o versiune a vaccinului anti-COVID-19 produs de această companie va fi disponibilă, dacă va fi nevoie, împotriva variantei Omicron în luna martie.

„Nu ştiu dacă vom avea nevoie de el (vaccinul adaptat la Omicron – n. r.) şi nici cum va fi utilizat, dar noi vom fi pregătiţi. Uzina noastră a început deja producţia”, a declarat Bourla, pentru CNBC, potrivit sursei citate mai sus.

El a dezvăluit încă de la sfârşitul lunii noiembrie că grupul Pfizer a început să lucreze la o nouă versiune a vaccinului său anti-COVID-19 pentru a viza cu precădere varianta Omicron a noului coronavirus.

„Sperăm să putem ajunge la un produs, care să protejeze mult mai bine împotriva infectărilor în special, deşi protecţia împotriva spitalizărilor şi a cazurilor severe este încă rezonabil de bună cu vaccinurile actuale, dacă aţi primit a treia doză”, a explicat Albert Bourla, acesta a mai declarat faptul că încă se fac studii pentru a afla dacă va fi nevoie și de o a patra doză de vaccin anti-Covid.

SURSĂ: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Proxenetism și trafic de minori în hoteluri din Cluj-Napoca

Polițiștii împreună cu procurorii DIICOT din Iași au efectuat percheziții la domiciliul a două persoane suspecte de săvârșirea infracțiunilor de...

Închide