Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Preot din Cluj a umblat cu ,,Iordanul” deși era infectat cu Covid-19

Un preot din Sânnicoară infectat cu Covid-19, a plecat cu ,,Iordanul” care presupune stropirea cu apă sfințită din casă în casă. Autoritățile au pornit o anchetă pentru a afla cu câte persoane a intrat în contact preotul, potrivit Foia Transilvană.

Potrivit Prefectului de Cluj, Tasnadi Szilard, autoritățile sanitare au pornit o anchetă pentru a afla cu câte persoane a intrat în contact preotul. Prefectul a mai faptul că preotul este vaccinat cu toate trei doze de vaccin anti-Covid și au fost respectate toate măsurile de siguranță.

„Ancheta încă nu este gata, se verifică dacă a avut loc vreo slujbă, la câte persoane și la cine a fost preotul în cauză. Însă, cu titlu preliminar pot să vă precizez faptul că atât preotul cât și soția sunt vaccinați cu 3 doze. Cu ,,Iordanul” (sper să nu greșesc în denumire) a umblat în perioada 30.12-04.01, iar soția preotului a fost testată în data de 05.01. Oricum, la casele vizitate, atât preotul cât și cei care îl însoțeau pe părinte au purtat mască, au păstrat distanța și nu au intrat în case”, a declarat Prefectul de Cluj, Tașnadi Szilard.

Sătenii nu sunt mulțumiți de acțiunile preotului.

„În sat, aici, locuiesc foarte multe persoane nevaccinate. În plus, sunt și mulți locuitori trecuți de 70 de ani. Avem și oameni de 90 de ani. Din câte se spune la televizor, persoanele trecute de 70 de ani sunt cele mai afectate de acest virus, chiar dacă sunt vaccinate. La noi trebuia să se gândească preotul. Trebuia să își dea seama că și el este infectat dacă soția lui a fost și chiar internată”, a declarat un localnic pentru publicația clujeană.

„Părintele, care este iubit de locuitori, a avut un comportament de neînțeles. Simptomele nu au apărut așa de pe o zi pe alta, iar doamna preoteasă nu degeaba a fost internată în spital. Dacă a fost internată a avut ceva simptome. La mine în casă a fost, a intrat, a oficiat ritualul religios și chiar ne-a întrebat dacă sutem de acord să sărutăm Sfânta Cruce, cerere cu care noi am fost de acord. Ce să spună și prefectul că nu și-ar pune în cap Biserica Ortodoxă”, a declarat alt localnic pentru sursa citată.

SURSĂ: Foia Transilvană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tânăr de 20 de ani găsit spânzurat într-o pădure de lângă Florești

Tânărul de 20 de ani declarat dispărut în cursul zilei de ieri a fost găsit spânzurat într-o pădure de lângă...

Închide