Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

PROSPORT: Cluj, capitala motorsportului în aceste zile. Începe Transilvania Rally!

A șaptea rundă din Campionatul Național de Raliuri 2019 se dispută în aceste zile la Cluj. Transilvania Rally powered by Ford are loc între 26 și 28 septembrie și se bucură de o participare numeroasă din partea sportivilor. Peste 100 de echipaje sunt așteptate la startul oficial al competiției care face parte și în acest an din Turul European de Raliuri, transmit jurnaliștii de la PROSPORT

Startul a fost dat în această seară, în fața Cluj Arena, acolo unde echipajele au fost prezentate în aplauzele celor care au îndurat ploaia mocănească. De altfel, așa cum au spus și piloții la scurtele interviuri acordate pe esplanada din fața stadionului, joi seara au fost singurele momente în care ploaia va mai fi deranjat desfășurarea competiției, restul zilelor de concurs anunțându-se uscate. ”Va fi dificil, dar sperăm că vremea va fi mai frumoasă. Pentru că dacă va ploua așa o să fie foarte grea alegerea anvelopelor. Super speciala va fi un spectacol, aici în parcarea de la Cluj Arena, vă așteptăm să ne urmăriți”, a spus Vali Porcișteanu, cel care face echipă cu Dan Dobre și care va concura de la volanul unui Citroen C3 R5.

Un alt nume foarte cunoscut din motorsportul românesc, Simone Tempestini, vrea să impresioneze în cursa de casă.

”Am emoții, e raliul de acasă și vin după două etape în care lucrurile nu au mers exact cum ne-am fi dorit, așa că vreau să fac o treabă bună aici la Cluj. E o bucurie mare pentru mine să vâd atât de multe echipaje înscrise, plus mulți competitori veniți din alte țări. Ritmul și nivelul vor fi foarte ridicate, fiecare dintre noi își va dori un parcurs bun, să nu îi lăsăm pe cei de afară să fie mai rapizi. Urez baftă tuturor”, a spus Tempestini.

Shakedown-ul este programat vineri, între 9 și 13:30, în Florești, urmând ca startul raliului să fie dat la ora 15:00, atunci când prima mașină de concurs va părăsi parcul de service de la Sala Sporturilor. Prima specială, lungă de 25 de kilometri, va fi Căpușu Mare și va avea loc pe urcarea de pe fosta probă Dângău. Va urma speciala Beliș și o probă reintrodusă după aproape 10 ani, Mărișel, cea care se va întinde pe parcursul a 11 kilometri. Prima zi din Transilvania Rally powered by Ford se va încheia cu proba Florești, cea care se va disputa sub lumina reflectoarelor.

La conferința de presă premergătoare startului, președintele FRAS, Norris Măgeanu, a anunțat planurile mari pe care le are cu viitorul competiției.

”Anul viitor sau în cel mult doi ani, competiția o să aibă o valoare internațională mult mai mare decât are acum. Vrem mai mult decât să fim parte din circuitul TER (Turul European de Raliuri). Așa cum Clujul are deja o marcă din Untold, așa poate și Transilvania Rally powered by Ford să devină o bornă care să atragă oamenii din străinătate”, a spus oficialul Federației.

Acesta a fost susținut de Bogdan Ionuț, directorul RMB Inter-Auto, cel care a menționat faptul că ”implicarea Ford este absolut normală datorită gamei largi de autovehicule dedicată motorsportului”.

Program Transilvania Rally powered by Ford – vineri, 27 septembrie

09:00 – 13:30 Shakedown Florești
15:58 – PS1 Căpușu Mare
17:01 – PS2 Beliș 1
17:39 – PS3 Mărișel
20:32 – PS4 Florești 1

Sursa foto: Inquam Photos

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Dezastrul gunoaielor de pe Someș, la Florești!

Deputatul independent de Cluj, Adrian Dohotaru, l-a acuzat pe primarul Horea Șulea că a anunțat triumfalist că face curățenie pe...

Închide