Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Dezastrul gunoaielor de pe Someș, la Florești!

Deputatul independent de Cluj, Adrian Dohotaru, l-a acuzat pe primarul Horea Șulea că a anunțat triumfalist că face curățenie pe malul Someșului, în comuna Florești, dar, în realitate, în zonă este dezastru din cauza gunoaielor.

”Nu îți e rușine, Șulea? Ce a uitat să spună primarul e că s-a făcut curățenie pe 50 de metri, dar că au mai rămas vreo 5 kilometri! E plin de deșeuri între Florești și Cluj, dar și in Cluj. Am documentat în ploaie situația și malurile sunt extrem de poluate. Primarul a anunțat că trebuie îndiguite malurile. Mare prostie ar fi! El se gândește că gunoaiele nu mai sunt prinse în pământ, copaci și vegetatie, dacă sunt îndiguite. Adică să nu mai stea în Florești, să vină direct la Cluj!”, a susținut Dohotaru.

Acesta consideră că îndiguirea e cu atât mai periculoasă cu cât în zona Floreștiului și Companiei de Apă Someș SA a rămas una din puținele zone sălbatice ale Clujului și ale râului, unde avem zeci de specii de păsări, căprioare, porci mistreți.

Soluții alternative la poluarea Someșului

”Dar există alternative la poluarea Someșului cu deșeuri! Malurile trebuie amenajate minim invaziv ca să avem coridoare pietonale și cicliste între Cluj și Gilău, ca să scoatem oamenii din traficul auto aglomerat și stresant. Putem amenaja cateva spații verzi, putem avea mai multe plaje pentru clujeni și floresteni. În zonele unde se aruncă, trebuie realizate neapărat contracte de salubritate pentru că nu sunt, apoi instalate camere și amendați contravenienții sever. Cine aruncă deșeuri din construcții să fie amendat și mai dur! ”, a explicat Adrian Dohotaru.

Deputatul crede că gardurile ilegale trebuie date jos ca să existe spații comune, mai ales că legea apelor spune ca în funcție de lățimea râului trebuie să fie între 10 și 15 metri zonă de trecere, fără împrejmuiri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
SUCCES din prima zi! PortalCJ a avut 2.500 de vizitatori unici în primele 24 de ore de la lansare

PortalCJ a avut 2.500 de vizitatori unici în primele 24 de ore de la lansare. Se poate spune, practic, că...

Închide