Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

CENZURĂ. Vizita Vioricăi Dăncilă la Cluj, ca pe vremea lui Ceauşescu. Presă de partid şi laude

Vizita Vioricăi Dăncilă la Cluj a fost parcă desprinsă dintr-o epocă ce părea de mult apusă.

La întâlnirea electorală cu membrii PSD Cluj, ce s-a desfăşurat, în această seară, la Cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca, presa (locală şi naţională) a fost scoasă afară, excepţii făcând presa “de partid”, respectiv NCN şi Ziar de Cluj, ce aparţin preşedintelui interimar PSD, Liviu Alexa.

La sosirea Vioricăi Dăncilă, presa a intrat în holul cinematografului pentru o scurtă declaraţie de presă, după care a fost scoasă afară. “Presa de partid” a fost singura care a rămas înăuntru, a intrat în sală, a fotografiat şi filmat evenimentul.

Totodată, surse din sală au declarat pentru reporterii PortalCJ faptul că sala ar fi fost plină de angajaţi ai DGASPC, aduşi de directorul Dan Tămaş, apropiat al preşedintelui PSD Cluj. Aceeaşi sursă a precizat că deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu, membri ai PSD Cluj, nu au fost invitaţi la eveniment.

Sfidarea nu vine din faptul că presa a fost scoasă afară – este de înţeles atunci când o întâlnire se desfăşoară cu uşile închise – ci din faptul că PSD a transmis LIVE întreg evenimentul. Adică au ţinut ochii presei departe de eveniment, dar au transmis totul în direct pe Facebook. Lucru făcut canalul oficial al Partidului Social Democrat.

Probabil, premierul Viorica Dăncilă nici n-a ştiut că s-a îngrădit accesul presei la evenimentul care ar fi trebuit să o promoveze. În toate oraşele, la acest gen de manifestări presa a avut acces liber, tocmai pentru a putea reda cât mai bine şi cât mai multe din obiectivele candidatului PSD. La Cluj, se pare că există o altă gândire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
DISPĂRUTĂ. Tânără (19 ani) de negăsit! Semnalmentele fetei

UPDATE. Tânăra a fost găsită nevătămată, transmite IPJ Cluj. O tânără în vârstă de 19 ani din Botoșani a dispărut...

Închide