Ultima actualizare: 15.11.2023
Locale

Concursul ”Clujul cu flori” și-a desemnat câștigătorii, au fost 43 de proiecte

La începutul lunii octombrie a avut loc jurizarea celor 43 de proiecte florale înscrise la cea de-a treia ediție a concursului ’’Clujul cu flori’’, competiție organizată de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului. Juriul care a analizat proiectele din concurs și a stabilit câștigătorii a fost compus din Angéla Kalló, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj, Lilla Szabó, coordonator al programului Zilelor Culturale Maghiare, Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler, Ildikó Kolcsár, manager al Florăriei Karolina, arhitectul Dan Clinci, reprezentantul Asociației Urbannect și Arnold Macalik, arhitect.

Criteriile de jurizare au ținut cont în special de amplasarea, cromatica şi formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite și maniera în care acestea armonizează cu mediul în care au fost amplasate.

Cine sunt câștigătorii ediției din acest

  • Cel mai frumos balcon: Ovidiu Nistor – proiectul ‘’Oaza de relaxare din balcon’’
  • Cea mai frumoasă grădină: Both Varga Réka – proiectul ‘’Grădina comoară’’ și Jakab Orsolya Emőke – proiectul ’’Grădină cu trandafiri’’
  • Cea mai frumoasă fațadă: Fábián János Csaba – proiectul ’’Terasă cu mușcate’’
  • Cea mai frumoasă fereastră: Kerekes Enikő – proiectul ‘’RI29’’

Premiul pentru cel mai frumos proiect floral din județ a fost câștigat de Florina Martin din comuna Baciu cu proiectul ‘’Grădina mea’’, iar premiul Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului a mers către Virginia Căprar cu proiectul ‘’Vivat flowers’’.

 

‘’În ciuda faptului că anul acesta au fost înscrise mai puține proiecte, mă declar mulțumit deoarece aceste proiecte sunt de o calitate superioară și, din punct de vedere estetic, sunt mult mai frumosase decât cele din anii precedenți. Sunt ferm convins că țelurile proiectului pot fi atinse numai pe termen lung și prin muncă susținută, așa că concursul <Clujul cu flori> va continua și anul viitor’’, a spus Szenkovics Dezső, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Când vor fi decernate premiile?

Premiile vor fi decernate în cadrul unei gale speciale, la care sunt așteptați toți cei interesați de acest proiect. Gala va avea loc în 24 octombrie, ora 18:00, la Casa Libertății Religioase.

Inițiativa ’’Clujul cu flori’’ aparține Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului, a cărei rădăcini se întind mult în trecutul Orașului Comoară (anii 1880-1890) și de numele căreia se leagă proiecte importante, precum gestionarea spațiului verde din jurul grupului statuar Matia Corvin din Piața Unirii, dezvoltarea Parcului Central sau amenajarea Cetățuii. Înființată în 2017, Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului readuce la viață scopurile vechii organizații și își propune să contribuie la crearea unui spațiu vital sănătos, plăcut, de bun-gust și estetic cu ajutorul și cu participarea activă a cetățenilor urbei. Fondatorii Asociației doresc ca Clujul să fie nu numai un oraș modern în sensul de azi al cuvântului și plin de posibilități, ci și unul care corespunde standardelor occidentale în ceea ce privește esteticul și frumosul.

Proiectul ’’Clujul cu flori’’ este finanțat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca și de Bethlen Gábor Alap din Ungaria. Partenerul al proiectului este Florăria Karolina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Incendiu la școala din Nima, 5 elevi au fost evacuați

ISU Cluj a anunțat izbucnirea unui incendiu la centrala termică a Școlii Gimnaziale din localitatea Nima, unde se intervine cu...

Închide