Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

PREMIERĂ. Elicopter MAI folosit pentru reabilitarea podurilor din Cheile Turzii

Podurile din Cheile Turzii care trec peste râul Hășdate au fost complet reabilitate, având acum structură de susținere metalică. La demararea lucrărilor, a fost folosit, în premieră, un elicopter.

„Premiera a constat în folosirea elicoperului din dotarea Inspectoratului General de Aviație din Ministerul Afacerilor Interne în transportarea și amplasarea pe poziție a infrastructuriii metalice a podului de peste râul Hășdate. Dificila operațiune – în premieră pentru folosirea unui astfel de elicopter cu sarcină mare într-un defileu – s-a finalizat cu succes și în siguranță pentru toți participanții”

Cele patru poduri peste râul Hășdate au fost finalizate weekendul trecut, cu un rezultat satisfăcător.

„Lucrările de repații la cel de-al IV-lea pod din Cheile Turzii peste râul Hășdate, în amontele defileului, în apropierea intrării dinspre localitatea Petrștii de Jos au fost finalizate sâmbătă seara, în urma unor acțiuni comune ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Cluj și ale Inspectoratului General de Aviație, cu participarea Unității Speciale de Aviație Cluj Napoca din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În urma acțiunii de la finele săptamânii trecute, toate cele patru poduri de peste râul Hășdate au structură metalică de susținere. În curs de autorizare se află construirea unui pod nou peste râul Hășdate, cel de-al V-lea, la intrarea in Cheile Turzii dinspre localitatea Petreștii de Jos, punte ce va face legătura între cele două trasee turistice de creastă – cel drept și cel stâng – de deasupra defileului”, transmit reprezentanții Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Clujul, pe locul trei la puterea de cumpărare! Vezi cine îl depăşeşte

Judeţul Cluj este pe locul al treilea în ţară în ceea ce priveşte puterea de cumpărare, conform studiului "Puterea de...

Închide