Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Maghiarii din Cluj se retrag cu torţe

Peste 200 de maghiari au participat, la Cluj-Napoca, la comemorarea a 63 de ani de la Revoluția anticomunistă din Ungaria, au depus coroane de flori la monumentul ”In Memoriam 1956” din Parcul Central şi se vor retrage cu torţe în această seară.

”Am participat la comemorarea Revoluției din Ungaria din 1956, eveniment care a dat prima lovitură zidului comunist. Au urmat alte evenimente, cum au fost Primăvara de la Praga, acțiunile sindicatului Solidaritatea din Polonia și Revoluția din România din 1989. Revoluția anticomunistă din Ungaria a avut repercusiuni și asupra maghiarilor din Transilvania, dar și a celor din Cluj, deoarece puterea comunistă de atunci a considerat valul de simpatie manifestat față de Revoluția ungară ca un val iredentist. Foarte mulți studenți și profesori maghiari au fost arestați și condamnați la ani grei de închisoare”, a spus președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond.

În această seară, de la ora 19,56 (!) va avea loc şi o retragere cu torțe din fața casei în care s-a născut regele Ungariei, Matia Corvin, până în Cimitirul Central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
PREMIERĂ. Elicopter MAI folosit pentru reabilitarea podurilor din Cheile Turzii

Podurile din Cheile Turzii care trec peste râul Hășdate au fost complet reabilitate, având acum structură de susținere metalică. La...

Închide