Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO&VIDEO. PROTEST – Peste 100 de absolvenți de medicină au protestat în Cluj-Napoca

Peste 150 de absolvenți ai UMF Cluj-Napoca au protestat, astăzi, pe Bulevardul Eroilor, față de amânarea examenului de rezidențiat, cerând autorităților o dată exactă.
Tinerii au purtat măști chirugicale pe braț și pe față pe care erau scrise “Rezi”, dar și pancarte cu mesaje precum “Cerem 8 decembrie o certitudine”,  “Am dorit puțin respect în acest sistem defect, noi am vrea să fie bine, dar politica ne ține”, “Vrem să profesăm nu vrem să plecăm”, “Nu mai vrem să fim șomeri”. De asemenea, protestarii au scandat “Vrem respect”, “Mamă nu uita să pui bani luna asta”, “Vrem să profesăm, nu vrem să plecăm”.
Mihai Oprea, unul dintre organizatorii acestei acțiuni, a spus că cere  politicienilor să găsească o soluție, astfel încât mediciniștii să nu depindă de semnătura unei persoane pentru susținerea rezidențiatului.
“Ne vedem puși în situația în care să cerem o dată clară pentru a putea susține examenul. Este anormal, chiar umilitor pentru noi să fim amânați la nesfârșit și să nu putem să ajungem să profesăm meseria pentru care ne pregătim de șase ani de zile”, a spus Mihai Oprea.
Înregistrarea video o puteţi urmări pe pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cinste lor! Studenții UBB, locul II la un concurs internațional de afaceri

Echipa Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, a câștigat premiul II al competiției „NHH International...

Închide