Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Studenți de la patru universități, la Festivalul Internațional „Puck” de la Cluj-Napoca

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional „Puck” aduce la Cluj-Napoca, între altele, cea de-a doua ediție a proiectului „Întâlnirea studenților păpușari” .

Pe lângă spectacolele artiștilor și trupelor din programul festivalului, vor avea loc și reprezentații ale studenților de la patru universități. Este vorba de Facultatea de Teatru și Film  din cadrul UBB, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografica (UNATC) I. L. Caragiale din București, Universitatea de Artă Teatrală și Film din Budapesta (Ungaria) și Universitatea de Arte din Târgu Mureș.

”Cea de-a doua ediție a proiectului Întâlnirea studenților păpușari este realizată în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca. De asemenea, proiectul le mai oferă studenților participanți șansa de a lua parte la atelierul Stop motion in Puppetry susținut de artista canadiană Magali Chouinard, precum și workshopul de Commedia dell’ arte susținut de artistul italian Gaspare Nasuto. Ambele sunt cu intrare gratuită”, au declarat pentru portalcj.ro reprezentanții Teatrului Puck.

Un alt eveniment organizat pentru tineri este „Poethree”, programat pentru joi, 17 octombrie, de la ora 21, la Teatrul de Păpuși „Puck”. Este un concept relativ nou, foarte în vogă în rândul tinerilor din întreaga lume, cu multe momente interactive de poezie și muzică, organizat în cadrul festivalului de Poethree Collective din Cluj-Napoca. Studenții participanți iau parte la festival pe întreaga perioadă a festivalului.

Întâlnirea artiștilor păpușari maghiari

O altă noutate a ediției va fi „Întâlnirea artiștilor păpușari maghiari”, proiect care va reuni în cadrul festivalului 60 de artiști profesioniști din România și Ungaria, precum și 40 de studenți și cadre didactice din cele două țări. Între altele, se urmărește promovarea dialogului intercultural între companii teatrale profesioniste de limbă maghiară (din Budapesta, Debrecen, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Oradea). Proiectul este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI) din cadrul Guvernului României.

Festivalul Internațional „Puck” 2019 va avea loc între 14 și 18 octombrie. Spectacolele vor fi prezentate pe scenele Casei de Cultură a Studenților, a Teatrului Național și Operei Naționale Române, Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima”, Universității „Babeș-Bolyai” (UBB), Universității Sapientia și Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Festivalul Internațional „Puck” 2019 este organizat de Asociația „Prietenii lui Puck” cu sprijinul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Primăriei Cluj-Napoca, UNITER și al DRI, precum și al asociației Puppet Media.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ziua Porților Deschise la Transylvania College Cluj-Napoca

Conducerea Transylvania College din Cluj-Napoca anunță organizarea Zilei Porților Deschise, eveniment care va avea loc vineri, 15 noiembrie 2019. Sunt...

Închide