Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

VIDEO. Patronul magazinelor Unicarm, donație de 100.000 de euro către un spital

Patronul companiei Unicarm a făcut o donație în valoare de 100.000 de euro pentru Spitalul Județean Satu Mare, după ce a fost internat acolo și a văzut condițiile precare.

Donația a fost făcută către seecția de Neurologie a Spitalului Judeţean Satu Mare sub forma a trei aparate de ultimă generaţie.

Întrebat ce l-a determinat să facă acest gest de mare generozitate, Vasile Lucuț a spus că ideea i-a venit în momentul în care se afla internat la Spitalul Județean Satu Mare.

Văzând condițiile precare, dar și profesionalismul medicilor tineri ce nu au cu ce să facă diagnosticări corecte, Lucuț a decis să le vină în ajutor.

„Voiam să fac ce am făcut, din suflet toate, dar, din păcate, am simțit-o pe pielea mea. Am trecut printr-o situație, am ajuns aici și am văzut ce condiții sunt. Eu nu credeam că acum, în 2019, mai sunt condițiile respective în spitale.

Văzându-mă, că m-au dus de acolo aici, de aici nu știu unde la RMN, și așa mai departe. Este o echipă extraordinar de bună, de medici tineri, și am văzut că nu au cu ce să facă o diagnosticare adevărată”, a spus patronul Unicarm.

În ceea ce privește donația, este vorba despre un aparat Echo Dopler, care se folosește pentru examinarea vaselor sanguine de la nivelul regiunii cervicale și a fluxului sanguin intracerebral, precum și modulul D.V.L. pentru investigații intracraniene și examinarea circulației intracerebrale; un Electromiograf, folosit pentru examinarea sistemului nervos periferic și un Electroencefalograf E.E.G. utilizat pentru monitorizarea activității electrice a creierului pentru stabilirea diagnosticului de epilepsie, stări de leșin, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
PROGRAM. Cluj – Florești, cea mai simplă cale de deplasare. Clujenii, invitați să testeze

Comunitatea Someșul nostru organizează sâmbătă o întâlnire cu clujenii în cadrul căreia vor căuta cea mai simplă cale de deplasare...

Închide