Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Alianţa USR-PLUS va avea candidat la Primăria Cluj. Cioloş: Cine îl poate bate pe Boc!

Alianţa USR-PLUS va avea candidat la Cluj. Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă, de către preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, conferinţă susţinută alături de candidatul la preşedinţia României, Dan Barna. Dacian Cioloş a descris puţin din obiectivele candidatului care îl poate învinge pe Emil Boc.

“Vă asigur că această competiţie între Emil Boc, care este un candidat redutabil, trebuie s-o recunoaştem, şi Alianţa USR-PLUS, care vine cu un suflu nou, care vine cu idei şi mod de adaptare foarte bine adoptate la acest sector care creşte economia Clujului, va fi în interesul clujenilor şi în interesul unui Cluj european. Nu vom fi deloc în întârziere, vom avea oferta la momentul oportun pe masa clujenilor”, a declarat Dacian Cioloş.

Dan Barna este de părere că această alianţă va câştiga în marile oraşe şi va avea şi foarte mulţi consilieri.

” Probabil Alianţa USR-PLUS va fi cea care va avea majoritatea în consilii locale, batem în marile oraşe din România, şi din această perspectivă se deschide o oportunitate foarte clară ca la parlamentare rezultatul să permită o majoritate pe care să se poată construi, negocia, o reformă constituţională”, a spus Barna.

Candidatul de la Cluj trebuie să vină cu un proiect mai bun faţă de cel al lui Emil Boc, adică faţă de ce s-a propus până acum.

“Trebuie să fie în primul rând un candidat care să nu aibă ca obiectiv să bată pe cineva, ci să propună clujenilor un proiect care să meargă dincolo de ceea ce a fost propus până acum pentru că Clujul are de rezolvat probleme. Clujul s-a dezvoltat foarte mult, dar tocmai pentru că s-a dezvoltat mult economic există riscul să devină o victimă a propriului succes, atât chestiuni imobiliare, cât şi de trafic, turism, poluare, relaţia şi legătura cu comunele din jur, acest proiect de construire a metropolei, conectarea la infrastructurile de transport rutier, aerian. Aeroportul Cluj deja este suprasaturat, este o creştere mai mare decât cea prevăzută pe partea de construcţie”, a spus Cioloş.

El consideră că municipiul Cluj-Napoca trebuie să devină un important oraş în Europa.

“Clujul este un pol şi un focar de dezvoltare pentru toată această regiune, de modul în care evoluează lucrurile în Cluj poate să depindă şi modul în care evoluează Zalăul, Bistriţa, Dejul, Aradul, legătura cu Oradea, Baia Mare, Satu Mare, toată această zonă. Clujul este un oraş important în România, iar Clujul trebuie să devină o metropolă importantă pentru Europa Centrală şi de Est. Acesta trebuie să fie un proiect nou. Prin modelul de dezvoltare economică, prin conectarea la surse de dezvoltare economică ce au potenţial european, vorbesc de partea digitală, la partea verde. Clujul şi împrejurările are acest potenţial. La astfel de discuţii cred că se aşteaptă clujenii la campania pentru alegerile locale pentru că Clujul nu prea are ce aştepta de la Bucureşti, dar Clujul trebuie să impulsioneze Bucureştiul şi trebuie să impulsioneze alte zone din ară prin capacitatea de inovare în continuare, a unui model de dezvoltare durabil care să fie durabil atât din punct de vedere economic, cât şi social”, a spus Cioloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Flash Mob la Cluj: Nu vrem defrișare, planeta noastră moare!  

Flash Mob la Cluj. Aproximativ 400 de persoane au protestat, astăzi, în centrul municipiului Cluj-Napoca față de tăierea pădurilor și...

Închide