Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

VIDEO. Flash Mob la Cluj: Nu vrem defrișare, planeta noastră moare!  

Flash Mob la Cluj. Aproximativ 400 de persoane au protestat, astăzi, în centrul municipiului Cluj-Napoca față de tăierea pădurilor și au aprins lumânări în memoria pădurarilor uciși la datorie.

Clujenii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor cu pancarte e care aveau inscripţiile: “Salvați pădurea”, “Urgență climatică”, “Blestemăm securea ce taie pădurea”, “Toți pentru păduri”, “Nu avem o planetă B”.

Au aprins lumânări, au ținut un scurt moment de reculegere în memoria pădurarilor uciși în păduri, după care mai mulți tineri au organizat un flash mob, pe o melodie având ca temă arderea pădurilor.

Oamenii au scandat: “Nu vrem defrișare, planeta noastră moare”.

Unul dintre organizatorii marșului, Răzvan Alin Botezatu, a arătat că protestul este faţă de desfişările abuzive. El cere autorităților să perfecționeze programul de urmărire a materialului lemnos și a aplicației Inspectorul Pădurii.

“Trebuie să luăm atitudine și să protestam față de defrișările abuzive, cerem protecția pădurarilor. Am ieșit în stradă fiindcă cel puțin până la ora actuală nu am văzut un rezultat concret al autorităților și trebuie să luăm atitudine, noi, societatea civilă”, a afirmat Răzvan Alin Botezatu.

După acțiunea din centru, manifestanții au pornit într-un marș pe traseul Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu – Instituția Prefectului Cluj – Bulevardul Eroilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Trei mașini avariate într-un accident în Turda! O femeie a fost rănită și dusă la spital

O autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD au fost alertate ca urmarea a unui accident care a...

Închide